Izvor: MozzartSport.com, 26.Jun.2021, 05:49

Mračni dani za Martina Palerma: Kuriko Unido posle penala ispao od drugoligaša

Kup Čilea: Ekipa Bokine legende i 10. put zaredom ostala bez trijumfa

Navršiće Kuriko Unido i treći mesec bez trijumfa. Poslednji put je slavio 27. marta, a od tada je nanizao 10 mečeva bez pobede. Večeras je u Talsi imao priliku da prekine crni niz, ali je posle remija u regularnom vremenu poraz pretrpeo nakon penala od drugoligaša Rendžersa - 1:1 (3:2 penali).

Dok su u prvom meču golovi pali u uvodnih 15 minuta (susret okončan 1:1), u revanšu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << su se mreže tresle početkom drugog poluvremena. Gosti su poveli preko Benegasa u 59. minutu, ali je samo 160 sekundi trebalo Rendžersu da poravna. Martinez je pogodio za izjednačenje. Do isteka regularnog vremena nije bilo promene rezultata, pa se otišlo na penale. Izabranici Martina Palerma su pogodili samo dva šuta sa bele tačke, pa je domaćin sa tri precizna hica ostvario pobedu i izborio plasman osminu finala čileanskog kupa, gde će igrati sa boljim iz duela Deportes Atofagaste i Kokimbo Unida.

Heroj Rendžersa je bio golman Honatan Salvador, koji je odbranio dva udarca sa kreča gostujućim igračima.

Viljargan je doneo prednot Kokimbu preciznim udarcem sa bele tačke, da bi Zuniga poravnao rezultata snažnim šutem po sredini. Opazo je sledeći stavio loptu na kreč, ali ga je Salvador pročitao. Tukao je po sredini, što je golman Rendžersa prozreo i sačuvao mrežu. To je iskoristio Abalos, koji rutinski donosi prednost domaćinu. Rohas je potom bio siguran, poslao je Salvadora u jednu, loptu u drugu stranu, a jako malo je nedostajalo da čuvar mreže Palemrove ekipe odbrani pokušaj Monreala sa kreča. Lopta mu je ipak prošla kroz ruke, domaći sastav je ponovo poveo (3:2). Pritisak je bio na Baroiljetu, šutirao je iz koraka, ali nedovoljno dobro, Salvador piše drugu intervenciju. Velaskez je mogao da donese pobedu svojoj ekipi, ali je tukao preko gola rivala. Na njegovu sreću noge su se vezale Hardingu, koji je takođe poslao loptu na tribine, slavlje domaćih igrača je moglo da počne.

Kompletnu penal seriju možete pogledati OVDE.

KUP ČILEA - ŠESNAESTINA FINALA (REVANŠ)

Subota

Rendžers Talsa - Kuriko Unido 1:1 (0:0) *3:2 penali /prva utakmica: 1:1/

/Martinez 63 - Benegas 59/

17.00: Kobresal - Arturo Fernandez Vial /prva utakmica: 0:0/

18.00: Kokimbo - Antofagasta /prva utakmica: 0:0/

21.00: Uačipato - San Antonio Unido /prva utakmica: 0:0/

23.55: Santa Kruz - Everton /prva utakmica: 0:3/

23.55: Union Kalera - Deportes Temuko /prva utakmica: 0:0/

Nedelja

02.30: Universidad Katolika - Deportes Ikike /prva utakmica: 1:1/

17.00: Union Espanjola - Puerto Mont /prva utakmica: 2:0/

18.00: Kobreloa - O'Higins /prva utakmica: 0:1/

21.00: La Serena - Deportes Kolina /prva utakmica: 2:1/

21.00: Nublense - Melipilja /prva utakmica: 1:0/

21.00: Palestino - Barnečea /prva utakmica: 2:0/

23.30: Deportes Konsepsion - Santijago Vonderers /prva utakmica: 1:0/

Ponedeljak

02.00: San Luis - Universidad de Čile /prva utakmica: 0:1/

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.