Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2020, 13:02

Mozzartov Humanitarni tiket usrećio mališane iz Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju Zračak u Čajetini

Deca su oduševljena jer će zahvaljujući ovoj pomoći otići na dva izleta i dobiti nov materijal za kreativne radionice

Nekadašnji fudbaler Zoran Njeguš, kao uspešan prognozer sportskih rezultata u Mozzartovoj plemenitoj akciji „Humanitarani tiket u podne“, dobitak je usmerio Dnevnom boravku za decu sa smetnjama u razvoju „Zračak“ iz Čajetine, koji smo posetili kako bismo im uručili donaciju.

Deca iz zlatiborske ustanove, inače dela udruženja >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << građana „Zlatiborski krug“, zahvaljujući ovom humanom gestu će otići na dva izleta, a deo novca biće iskorišćen za nabavku materijala koji koriste tokom kreativnih radionica.

Iako dnevni boravak koji se nalazi u prostorijama Osnovne škole „Dimitrije Tucović" u Čajetini finansira lokalna samouprava, od početka rada ove ustanove brojne institucije, organizacije i pojedinci daju svoj doprinos što kvalitetnijem životu i radu dece sa smetnjama donirajući novac, hranu, odeću, materijal za rad...

Kako je istakla predsednica UG „Zlatiborski krug“ Zorica Milosavljević, boravak je tokom vanrednog stanja radio u otežanim uslovima, ali su uprkos tome zaposleni u „Zračku“ brinuli o svojim korisnicima i bili sve vreme sa njima u kontaktu.

„Korisnici Dnevnog boravka Zračak i članovi njihovih porodica se i inače susreću s brojnim problemima u svakodnevnom životu, a mi radimo sve što možemo da im pomognemo da prevaziđu te izazove. Donacija kompanije Mozzart u iznosu od 167.700 pravi je primer odgovornog poslovanja i empatije, i može poslužiti kao model i drugima da budu humani i pomognu. Deca iz Zračka su oduševljena jer će zajedno sa zaposlenima donaciju utrošiti na realizaciju dva izleta, a uživaju u putovanjima i druženju, dok će deo novca biti iskorišćen za kupovinu materijala za rad koji koriste tokom realizacije kreativnih radionica“, rekla je Milosavljević.

Predsednica UG „Zlatiborski krug“ istakla je i posebnu zahvalnost nekadašnjem fudbaleru užičke Slobode, Zvezde, Sevilje i Atletika, Užičaninu Zoranu Njegušu, čije je sportsko iskustvo i osećaj rezultiralo sjajnim dobitkom za „Zračak“.

Ovom posetom naša kompanija nastavlja svoju humanu misiju. Budući da su briga o zajednici i dobročinstvo neke od osnovnih vrednosti kojom se vodimo u poslovanju, od početka ove godine smo samo posredstvom akcije „Humanitrani tiket u podne“, uz veliku podršku naših plemenitih kladilaca, osim „Zračku“ pomogli i Gerontološkom centru u Beogradu, NURDOR-u, Udruženju distrofičara Južnobanatskog okruga, NORBS-u, porodilištu Opšte bolnice u Šapcu, Udruženju paraplegičara iz Zrenjanina, a dosad je u okviru akcije ukupno donirano sjajnih 15.550.198 dinara.

Kako se naš „Humanitarni tiket u podne“ proširio i na Republiku Srpsku, plemeniti listić Zorana Njeguša obradovao je i Dom za lica sa invaliditetom u Višegradu.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.