Mozgov i Himki - treća sreća

Izvor: Mondo, 31.Jul.2019, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mozgov i Himki - treća sreća

Snažni ruski centar vratio se u domovinu, u dobro poznatu ekipu, koju je ovog leta pojačao i srpski reprezentativac Stefan Jović

Timofej Mozgov posle četiri godine napustio je NBA i vratio se u domovinu. Učinio je isto što i 2011. kada je posle nastupa za Njujork Nikse i Denver Nagitse obukao dres Himkija.

Sa ruskim klubom potpisao je ugovor na jednu sezonu.

⚡️ Тимофей Мозгов возвращается домой! / Timofey Mozgov is back >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << in town! The first ever Russian @NBA champion is coming home to Khimki for the next season! #ХимкиМежсезонье19pic.twitter.com/kEhgOmGDwn

— BC Khimki (@Khimkibasket) July 31, 2019

Mozgov (33 godine, 216 centimetara), koji je sa Klivlendom osvojio šampionski pehar 2016. godine, propustio je celu prošlu sezonu zbog ozbiljnih problema sa kolenom.

Prošlog jula je iz Bruklina prešao u Orlando, ali za tu ekipu nije odigrao nijedan meč, a nakon rastanka sa "magičnima" vratio se u Rusiju, gde je započeo terapije koju su dale rezultate.

On se još uvek oporavlja zbog čega je selektoru Sergeju Bazareviču otkazao nastup na Svetskom prvenstvu u Kini ovog leta, ali se nada da će biti spreman za početak sezone u kojoj će Himki nastupati u Evroligi.

Mozgovu će to biti treći put da nastupa za ruski tim, nakon što je igrao u periodu od 2006. do 2010. godine, a potom i pre osam godina, za vreme lokauta u NBA ligi.

Mozgov, koji je tokom devet sezona provedenih u NBA imao u proseku 6,8 poena i 4,9 skokova po meču, sarađivaće sa srpskim reprezentativcem Stefanom Jovićem, koji je takođe nedavno pojačao tim iz Moskve.

Himki je ovog leta angažovao i Devina Bukera, Džeremija Evansa, Janisa Timu, Dairisa Bertansa, Sergeja Karaševa, Andreja Desjatnikova i Evgenija Valijeva, a među onima koji su napustili klub su i Stefan Marković i Čarls Dženkins.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.