Izvor: MozzartSport.com, 16.Avg.2020, 12:43

Može li neko da zatrese mrežu Rendžersa?

Ekipa iz Glazgova nije primila gol za 270 minuta u novom šampionatu Škotske

Da li je došlo vreme za kraj vladavine Seltika u Škotskoj? Zeleno-beli su devetostruki uzastopni šampioni, ali ove sezone imaće velikog rivala u Rendžersu. Posle bankrota kluba, selidbe u niži rang, konačno su Policajci stali na noge, a za to je najzaslužnija legenda Liverpula Stiven Džerard. Engleski as je zasukao rukave, vratio tim iz Glazgova i na mapu Evrope (igrao osminu finala Lige >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Evrope, gde je ispao od Bajera iz Leverkuzena). Prošle sezone nije se moglo protiv gradskog rivala, ali start novog šampionata Škotske nagoveštava ravnopravnu trku udvoje za krunu.

Posle tri kola, Rendžers ima maksimalan učinak, a za 270 minuta mreža golmana Džona Meklagina se nije zatresla. Škotski velikan je na svom terenu pobedio Sent Džonston i Sent Miren sa po 3:0, a na premijeri je pao Aberdin u gostima sa 1:0.

Gosti iz Glazgova danas (17.30) ne bi trebalo da imaju težak zadatak protiv Livingstona u gostima. Domaćin ima samo bod na kontu posle tri utakmice i svar je jasna, očekuje se trijumf Rendžersa i nastavak serije pobeda. Prethodnih godina najbolji igrač tima iz Glazgova, Kolumbijac Alfredo Morales je i dalje u klubu. Bilo je najava da će da digne sidro, to i dalje stoji kao opasnost za tim Stivena Džerarda, ali zasad je na Ajbroks parku. Postigao je dva gola u prva tri meča. Veliku pomoć ima od sjajnog Rumuna, Janisa Hadžija.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Poslednjih sedam utakmica ova dva tima, Livingston ne zna za pobedu protiv Rendžersa. Osvojio je samo dva boda, uz pet poraza. U protekloj sezoni sastali su se tri puta, a tim iz Glazgova je bio bolji dva puta, 3:0 i 4:0, dok je duel u Livingstonu krajm februara ove godine završen bez pobednika – 2:2. Na čak 10 od poslednjih 11 utakmica Livingstona i Rendžersa dolazio je tip 3+.

Prvi golman Livingstona Robi Mekori neće igrati protiv kluba sa kojim ga veže ugovor. On je na pozajmici iz Rendžersa. Povređen je i Kiron Braun. Stiv Dži ne može da računa na Hrvata Nikolu Katića iNigerijca Leona Baluguna, a rovit je iskusni napadač, nekadašnji engleski reprezentativac i bivši igrač Totenhema, Džermejn Defo.

Rendžers će imati motiv da stigne do četvrtog trijumfa na startu sezone, prvi put od sezone 2010/2011, kada je vezao devet pobeda na startu šampionata Škotske.

ŠKOTSKA 1 – 4. KOLO

Subota

Hamilton – Sent Miren 0:1 (0:1)

Kilmarnok – Sent Džonston 1:2 (0:0)

Ros Kaunti – Dandi Junajted 1:2 (1:1)

Hibernijan – Madervel 0:0

Nedelja

17.30: (11,0) Livingston (5,20) Rendžers (1,30)

Odloženo: Seltik – Aberdin

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.