Izvor: MozzartSport.com, 20.Jan.2021, 11:42

Može li Milan i do četvrtog zimskog pojačanja? Maldini lomi Barselonu...

Rosoneri na pragu da prebace očekivanja

Pre nego što je počeo zimski prelazni rok, Milan je identifikovao mete za pojačanja na neophodnim pozicijama: Rezervni napadač, rezervni štoper i zadnji vezni za rotaciju.

Desetak dana pre kraja zimske pijace, Rosoneri su ispunili plan. Sualiho Meite iz Torina je pojačao vezu, Mario Mandžukić je napadač koji se čekao, a poslednju liniju će ojačati Fikajo Tomori iz Čelsija. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Prva dvojica su već potpisali ugovore, Tomori se sutra večeras ili sutra očekuje u Milanu gde če odraditi lekarske preglede i potpisati ugovor o pozajmici koja će moći da bude otkupljena narednog leta za 30.000.000 evra.

Međutim ,to možda nije sve od Rosonera za ovu zimu. Milan bi mogao i da premaši zimski plan.

Direktor Paolo Maldini želi i levog beka koji će pojačati konkurenciju nezamenjivom Teu Ernandezu. Francuski bek je jedan od najboljih igrača Milana ali nema prirodnu zamenu koja bi mogla da ga odmori i poštedi. Povremeno ga menja Portugalac Diogo Dalot ali je on prirodno desni bek i na levoj strani igra prinudno.

Pred Milanom je nastavak sezone na tri fronta i zato Maldini želi alternativu za Ernandeza. Meta je Žunior Firpo iz Barselone.

Momak sa španskim pasošem rođen u Dominikanskoj Republici je pre godinu i po dana došao u Barselonu iz Betisa za 18.000.000 evra plus 12.000.000 evra kroz bonuse koji se nisu ostvarili i Barsi se u ovoj krizi i ne isplati da se ostvari. Tog leta su ga tražili i Liverpul, Mančester Siti, Mančester Junajted... Izabrao je Barsu i zažalio jer nije snašao u Kataloniji.

Ostao je u senci nedodirljivog Đordija Albe, za godinu i po odigrao 33 meča u svim takmičenjima, ali uglavnom u manje bitnim utakmicama. Upisao je jedan gol i tri asistencije što je daleko ispod učinka koji je imao u Betisu kada je bio prava napadačka napast.

Ronald Kuman je nedavno stavio Firpa na listu igrača za koje je bolje da napuste klub u potrazi za većom minutažom. Plan je da alternatia Đordiju Albi bude mladi Alehandro Balde u kojeg Katalonci polažu velike nade.

Pominjali su se Napoli, Inter, Vest Hem, Granada i još neki klubovi kao zainteresovani za Firpa ali je sada u priču ozbiljno ušao Milan. Barsa nema ništa protiv da ga pusti, ali pod njenim uslovima. Naravno, Rosoneri žele Firpa kao „low cost“ varijantu poput dosadašnjih zimskih pojačanja koja nisu skoro ništa koštala. Barsin zahtev je 1.000.000 evra za pozajmicu plus 20.000.000 evra za opciju otkupa. To je model koji odgovara Milanu, s tim što Maldini želi da snizi otkupnu cenu jer smatra da je previsoka. Narednih dana će ubeđivati Barselonu da smanji finansijske zahteve što bi na kraju i moglo da se desi.

Igrač nema ništa protiv, a olakšavajuća okolnost je što ga zastupa agent Sufi Abdelkader. Otac Braima Dijaza koji je letos došao iz Reala u Milan.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.