Mousesports bolji od ENCE-a u finalu Šangaja

Izvor: B92, 24.Nov.2019, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mousesports bolji od ENCE-a u finalu Šangaja

Nakon jednog dugačkog dana u Šangaju, ekipa Mousesports je uspela da savlada ENCE rezultatom 2-0, kako bi se domogla svog prvog trofeja još od septembra prošle godine.

Samo što su se završila dva veoma neizvesna polufinalna duela, dve ekipe bile su spremne za veliko finale. Ove dve ekipe su se već sastale tokom grupnog dela takmičenja, kada je finska ekiap bila uspešnija rezultatom 2-1.

Ovo finale počelo je na Trainu, što je bio izbor Finaca. Ekipe su na startu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bile veoma izjednačene, ali pred sam kraj Mouz je stabilizovao svoju odbranu, kako bi došao do važne prednosti od 9-6, pre nego što su prešli na slabiju T stranu. U drugom delu, Ence sjajno počinje, uzevši 3 početne runde, ali tu se završava njihova borba. Sjajna serija Karriganove ekipe od 7-1 bila je dovoljna da Mouz pobede u velikom finalu.

Druga mapa bio je Inferno i ovoga puta Ence na krilima Xsevena dolazi do prednosti od 5-0. Kao i na prethodnoj mapi, dozvoljavaju protivničkoj ekipi da napravi veliku seriju i da se potpuno povrati u meč. Mouz je vezao 8 rundi zaredom, da bi se poluvreme na kraju ipak završilo sa 8-7. Četiri runde na početku drugog poluvremena samo su nam na kratko nagovestile da finska ekipa može da se povrati u meč, pošto je Mouz ubrzo uspeo ponovo da uspostavi kontrolu i da pobedi sa 16-11.

Kao što smo već napomenuli, za njih je ova prvi trofej nakon nešto više od godinu dana. Definitvno će im značiti što se tiče samopouzdanja, a pored osvojene nagrade od $250,000, W0xic je zasluženo uspeo da se domogne svog prvog MVP trofeja u karijeri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.