Motociklima od Srema do Mongolije i nazad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2017, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Motociklima od Srema do Mongolije i nazad

Sinoć je u Sremskoj Mitrovici priređen ispraćaj za motocikliste koji u četvrtak, 15. juna, kreću na put do Mongolije u okviru ekspedicije "Moto Mongolija 2017". Član Moto kluba "Srem" u Sremskoj Mitrovici Vladimir Novotni i članovi Moto kluba "Čivija" u Šapcu Dejan Isaković i Nikola Kacin, kreću u veliku avanturu – na put do Mongolije, zatim do kineske granice i nazad.

Vladimir Novotni kaže da su se za polazak na put odlučili prvenstveno zbog avanture, a potom i zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upoznavanja novih predela i ljudi. Upoznaće i čuvene ruske "Vukove" koji će ih pratiti deo puta kroz Rusiju.

"Najviše nas privlači avantura u Mongoliji, bespuće, Gobi pustinja. Ne može svako to da uradi bez velike podrške prateće ekipe. Idemo kroz celu Rusiju, ući ćemo u Kazahstan, potom se vraćamo u Rusiju i onda idemo za Mongoliju. Krajnji cilj je ulazak u Kinu, a onda povratak preko Rusije", pojašnjava Novotni.

Po njegovim rečima, ukupno će voziti oko 20.000 kilometara, od čega 4-5 hiljada kilometara bez pravih puteva, vozi se livadama i peskom. Motoristi planiraju da prosečno dnevno prelaze 500-600 kilometara, odnosno u prvih par dana 1.000-1.200 kilometara, kako bi imali dobar prosek, jer ih posle čeka pustinja.

"Odmori na dobrom delu puta kroz Mongoliju biće u kampu i zato smo prošli i obuku za reagovanje u vanrednim situacijama. Bili smo na temeljnim pregledima, primili sve vakcine, a nosimo i sve potrebne injekcije", kaže Novotni i dodaje da sve ovo ne bi bilo moguće bez prateće ekipe koja u džipu nosi sve što je potrebno i prati ih u stopu.

Plan je da se ekspedicija realizuje za 45 dana, odnosno da za to vreme na motociklima stignu do Kine i vrate se u Srbiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.