Moto2: Banjajin veliki korak ka tituli

Izvor: N1 televizija, 07.Okt.2018, 09:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moto2: Banjajin veliki korak ka tituli

Vozač Skaj VR46 tima Frančesko Banjaja slavio je na 15. trci sezone u Moto2 kategoriji, Velikoj nagradi Tajlanda.

Banjaja je tako Italijanima doneo 800. pobedu u istoriji, ostvarivši sedmi trijumf ove sezone, sa sekundom i po prednosti u odnosu na timskog kolegu Luku Marinija. Njima dvojici se na podijumu pridružio Migel Oliveira iz Red Bul KTM tima.

Italijanski motociklista je zahvaljujući takvom raspletu povećao svoju prednost u generalnom plasmanu na 28 bodova >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << u odnosu na Portugalca.

Banjaja je u prvoj polovini trke vodio veliku borbu sa Oliveirom i njegovim timskim kolegom Bredom Binderom, da bi potom mirnom vožnjom uspeo da se zadrži ispred njih dvojice i odvoji se. U samom finišu Marini se probudio i probio prvo ispred Bindera, a potom i Oliveire, i tako došao do četvrtog podijuma ove sezone.

Binder je morao da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Fabija Kvartarara, Matije Pazinija, Ikera Lekuone i Tecute Nagašime. Prvu desetoricu kompletirali su Andrea Lokateli i Simone Korsi.

Svetski šampionat u motociklizmu nastavlja se Velikom nagradom Japana na stazi „Tvin Ring Motegi“ 21. oktobra.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.