Moto VN Katalonije: Kapirosi ispred Rosija

Izvor: B92, 15.Jun.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moto VN Katalonije: Kapirosi ispred Rosija

Moto-trka za Veliku nagradu Katalonije u klasi do 500 kubnih centimetara pripala je Italijanu Lorisu Kapirosiju, vozaču Dukatija. On je bio najbolji u uzbudljivoj trci punoj incidenata na stazi u Barseloni.

Najviše uzbuđenja šestog vikenda sezone pružila je najjača klasa. Trku je u prvih 16 krugova vodio šampion Valentino Rosi, pre nego što ga je Kapirosi prestigao u jednoj krivini. Minut kasnije Rosi je probao da se vrati na čelo, ali je njegovo koleno dotaklo zadnji točak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dukatija, posle čega je šampion izleteo sa staze. Tada je pao na šesto mesto, ali je fantastičnom vožnjom uspeo da se vrati na drugo mesto. Njegov kolega iz Honde, Španac Sete Žibernau stigao je treći.

Na samom startu trke tri vozača su pala posle incidenta, i nijedan se nije vratio na stazu. Od njih najlošije je prošao Japanac Akira Janagava, koji je na nosilima prebačen u bolnicu. O njegovom zdravstvenom stanju još nema podataka.

U kategoriji do 250 kubika najuspešniji je bio Francuz Randi d'Punije na Apriliji. On je prvu pobedu u karijeri ostvario posle velike pobede sa klupskim drugovima Fonsijem Nietom iz Španije i Entoni Vest iz Australije. Još jedan vozač ove ekipe, svetski šampion Manuel Pođali morao je da odustane. Ovaj vozač iz San Marina bio je na drugom mestu, u trenutku kada se, tokom 13 (od 23) kruga njegov motor pokvario. U finišu Nieto i d'Punije su vozili gotovo poravnato i smenjivali se u vođstvu, a pobedu je ostvario Francuz.Španac Danijel Pedrosa, vozač Honde, pobednik je trke u kategoriji do 125 kubika. Trku su obeležili incidenti u kojima su iz konkurencije ispali njegovi najveći rivali, pre svih zemljak Pablo Nieto na Apriliji. Švajcarac Tomas Luti na Hondi i Aleks De Anđelis iz San Marina, vozač Aprilije stigli su na cilj iza Pedrose. Italijan Lučio Čekinelo, drugi vozač Aprilije, koji je sa Pedrosom delio prvo mesto u generalnom plasmanu, zbog kvara je odustao u 14. krugu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.