Moto GP - Kvartararo na pol poziciji u Aragonu

Izvor: Sportske.net, 17.Okt.2020, 19:42

Moto GP - Kvartararo na pol poziciji u Aragonu

Vozač Petronas Jamahe Fabio Kvartararo osvojio je danas pol poziciju uoči trke Moto GP šampionata za Veliku nagrade Aragona.

Kvartararo je bio najbrži u kvalifikacijama rezultatom 1:47,076 minuta.

On je posle današnjeg trećeg treninga pao sa motocikla i išao je u medicinski centar na preglede, ali ga to nije sprečilo da osvoji 10. pol poziciju u karijeri u kraljevskoj klasi, a četvrtu u ovoj sezoni.

U sutrašnjoj trci sa drugog mesta startovaće Maverik >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Vinjales iz Jamahe, koji je bio sporiji 0,046 sekundi, dok će kao treći početi vozač LCR Honde Kal Kračlou, koji je za Kvartararom zaostao 0,229 sekundi.

Četvrti u kvalifikacijama bio je Franko Morbideli iz Petronas Jamahe, peti je bio Džek Miler iz Pramak Rejsinga, a šesti Đoan Mir iz Suzukija.

Trka za Veliku nagradu Aragona vozi se u nedelju od 15 časova.

Kvartararo je prvi u generalnom plasmanu sa 115 bodova, 10 više od Mira, dok je Andrea Doviciozo, koji će startovati sa 14. pozicije, treći sa 97 bodova.

-

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.