Moskvi oduzeto SP u boksu

Izvor: B92, 12.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moskvi oduzeto SP u boksu



Međunarodna amaterska bokserska federacija (AIBA) saopštila je da je Moskvi oduzeta organizacija svetskog prvenstva, koje bi trebalo da se održi od 15. do 30. septembra ove godine, zbog toga što glavni grad Rusije nije ispunio ugovorom preuzete obaveze. "Žao nam je što smo dovedeni u situaciju da donosimo ovakvu odluku, ali nismo imali izbora, jer ugovor mora da se poštuje", izjavio je predsednik AIBA Čing-kuo Vu.

Ruski mediji pišu da organizatori nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspeli da pronađu novac, jer su propali pokušaji da dobiju kredit od milion i po dolara.

Međutim, predsednik Ruske bokserske federacije Edvard Husanov poriče da je Moskva pogazila obećanja.

"AIBA ima neosnovane prohteve. Mi smo obezbedili sve što je neophodno za šampionat", izjavio je Husanov za Itar-TASS.

U saopštenju AIBA ne navodi se gde će biti održan šampionat sveta, koji će ujedno biti kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre u Pekingu 2008. godine.

Moskva je pravo da organizuje prvenstvo dobila prošlog meseca na kongresu AIBA na Tajvanu, a protivkandidat je bio korejski grad Džedžu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.