Morinjovlja zamka Rajkardu

Izvor: Politika, 31.Okt.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morinjovlja zamka Rajkardu

Neizvesno je da li će igrati Andrej Ševčenko i Didije Drogba koji su povređeni. – Inter na minus dva stepena u Moskvi

Barselona dočekuje Čelzi u derbiju četvrtog kola fudbalske Lige šampiona. Pre dve nedelje u Londonu Čelzi je golom Didijea Drogbe pobedio sa 1:0. Ipak, postoji mogućnost da reprezentativac Obale Slonovače ne zaigra večeras pošto je u subotu, zbog povrede stopala, zamenjen na poluvremenu prvenstvene utakmice protiv Šefilda. To nije jedini problem >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << trenera Žozea Morinja, jer neće moći da računa ni na Ukrajinca Andreja Ševčenka, koji u subotu nije igrao zbog povrede noge. Tu nije kraj Morinjovim mukama, pošto zbog žutih kartona neće igrati Frenk Lampard. Ipak, on nije mnogo očajan.

– Pre dve nedelje nismo mogli da računamo na dva golmana, pa smo pobedili. Možda je vreme da odigramo bez oba napadača i plasiramo se u šesnaestinu finala – kazao je Morinjo.

Trenera Barselone Franka Rajkarda najviše raduje povratak Argentinca Lionela Mesija, koji se u nedelju vratio treninzima. On je prošle nedelje povredio članak u derbiju protiv Reala.

– Već smo odigrali nekoliko mečeva i znamo kako igraju. Nisu brzi kao pre dve godine. Mihael Balak je uneo promenu, jer je bliže protivničkom golu, a odlično ga upošljava Mikael Esijen – istakao je Rajkard.

Ova dva tima su do sada odigrali deset mečeva. Pet puta je pobedila Barselona, a Čelzi četiri, dok je jedan meč završen bez pobednika. Najubedljiviju pobedu ostvarila je Barselona, koja je pre 40 godina savladala engleski klub sa 5:0. Na "Nou kampu" Barselona nije primila gol u evropskim takmičenjima od prošlogodišnjeg susreta sa Čelzijem (1:1) u osmini finala Lige šampiona.

Inter, za koji igra naš reprezentativac Dejan Stanković, igra u Moskvi protiv Spartaka odlučujuću utakmicu. Ukoliko izgube fudbaleri Intera udaljiće se od plasmana među 16 najboljih ekipa. U Moskvi će morati da se izbore sa zimom jer je tamo temperatura dva stepena ispod nule, i izostankom Vijere, Adrijana i Rekobe, koji su povređeni.

– Očekujem da odigramo kao protiv Milana koga smo u derbiju savladali sa 4:3. Neće biti lako, igraćemo na veštačkoj travi i biće veoma hladno. Meč je odlučujući za obe ekipe, a ja sam optimista i oečkujem povoljan rezultat u Moskvi – istakao je Stanković.

U istoj grupi Bajern dočekuje portugalski Sporting. Domaćini neće moći da računaju na povređenog Lukasa Podolskog, i Bastijana Švajnštajgera koji je na prošlom meču dobio crveni karton.

Galatasaraj, za koji igra Saša Ilić, gost je PSV-a. Pre dve nedelje turski klub je poražen na svom stadionu sa 2:1, iako je golom Ilića vodio sa 1:0. Sa samo jednim bodom Galatasaraj ima male šanse da se plasira u naredni krug, i potrebna mu je pobeda u Ajndhovenu.

U grupi D Šahtjor, za koga igraju Igor Duljaj i Zvonimir Vukić, i grčki Olimpijakos, čiji su članovi Miloš Marić i Predrag Đorđević, traže poslednju slamku spasa. Obe ekipe imaju po bod i u slučaju poraza oprostile bi se od osmine finala.

-----------------------------------------------------------

Stručni ugao

Petrović: Barselona favorit

Trener bugarskog Liteksa Ljupko Petrović smatra da je Čelzi u psihološkoj prednosti:

– Pobedili su pre dve nedelje, a za domaćina ne igra Samjuel Eto, bez koga su mnogo slabiji. Pošto bi im i bod otvorio vrata osmine finala, gosti će da se zatvore i vrebaće šansu iz kontranapada. Ako im ne budu igrali Ševčenko i Drogba to će biti šansa za mlađe igrače. Najveći nedostatak će im biti eventualno neigranje Ukrajinca, koji je odličan fudbaler iako mu ne ide ove sezone.

Ulogu favorita ipak je prepustio Barseloni jer će igrati napadački. Kao igrače koji mogu da reše utakmicu Petrović je naveo Lionela Mesija, Ronaldinja i Deka.

R. Đ.

[objavljeno: 31.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.