Morinjo preuzeo Totenhem

Izvor: RTS, 20.Nov.2019, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morinjo preuzeo Totenhem

Žoze Morinjo imenovan je za novog trenera Totenhema, objavio je engleski fudbalski klub Totenhem. Legendarni Portugalac na klupu se vraća posle gotovo godinu dana, kada ga je otpustio Mančester junajted, a sa "petlovima" je potpisao ugovor do kraja sezone 2022-23.
Jedan od najtrofejnijih fudbalskih trenera preuzeo je tim od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dugogodišnjeg trenera Maurisija Poketina koji je ostao bez angažmana posle lošijeg starta u ovoj sezoni.

Žoze Morinjo za sobom ima bogatu karijeru i 25 osvojenih trofeja. Osvajao je titule u četiri zemlje od Portugalije, Engleske i Italije do Španije.
Sa Čelsijem (2005, 2006, 2015), Portom (2003, 2004), Interom (2009, 2010) i Real Madridom (2012).
Jedan je od samo tri menadžera koji su dva puta osvajali Ligu šampiona sa dva kluba, FK Porto 2004. i Inter Milan 2010. godine, kao i Ligu Evrope sa Mančester junajtedom (2016) i Kup Uefa sa Portom (2003)
"Uzbuđen sam što sam se pridružio klubu sa tako sjajnom baštinom i tako strasnim navijačima. Kvalitet i u sastavu i u akademiji me uzbuđuje. Ono što me je privuklo je rad sa ovim igračima", izjavio je Morinjo po dolasku u Totenhem.
Kako javljaju ostrvski mediji, Portugalac će zarađivati oko 17 miliona evra godišnje.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Morinjo je novi trener Totenhema

Izvor: Beta, 20.Nov.2019

Portugalac Žoze Morinjo novi je trener Totenhema, saopštio je rano jutros taj fudbalski klub. Morinjo će na klupi tog kluba zameniti Maurisija Poketina koji je juče smenjen, a ugovor je potpisao do kraja sezone 2022/23.Nekadašnji trener Benfike, Porta, Čelsija, Intera i Real Madrida bez posla je...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.