Morinjo: Dva puta sam odbio PSŽ

Izvor: RTS, 15.Okt.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morinjo: Dva puta sam odbio PSŽ

Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da su mu čelnici Pari Sen Žermena u dva navrata nudili da postane trener tog kluba i da ih je oba puta odbio.

Morinjo je u razgovru za "Telefut" govorio o ponudama PSŽ-a, Ronaldu i selektorskom poslu.

"Znao sam za projekat Pari Sen Žermena i pre nego što je počeo. Bio sam prvi izbor (tadašnjeg sportskog direktora) Leonarda, pre Karla Ančelotija (2011). Kada je on otišao iz kluba, 2013. godine, ponovo su mi poslali ponudu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << - odbio sam ih i drugi put", rekao je Morinjo za "Telefut".

"Mnogo sam razmišljao o ponudama. Ali, za vreme prve ponude bio sam trener Real Madrida, a za vreme druge ponude predvodio sam Čelsi", dodao je portugalski trener.

Morinjo je prošle sezone sa Čelsijem u četvrtfinalu Lige šampiona izbacio Pari Sen Žermen na gol u gostima.

"Pari sen Žermen je u dobrim rukama, Loran Blan je dobar trener, a ekipa je stekla iskustvo u Ligi šampiona i mislim da mogu da je osvoje. Bilo bi fantastično kada bismo igrali protiv njih u finalu", rekao je portuglaski trener.

Morinjo je za vreme boravka u Realu sarađivao sa napadačem tog kluba, sunarodnikom Kristijanom Ronaldom, za koga je rekao da je mašina za golove.

"Ronaldo je za nas kao za Francuze (Zinedin) Zidan - neće više biti takvih igrača. On je neverovatan igrač, mašina za golove", rekao je on.

Morinjo je istakao da još ne želi da preuzme državni tim.

"Da postanem trener Portugala? Imam još 15 godina, na polovini sam karijere", rekao je Morinjo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.