Izvor: MozzartSport.com, 16.Jun.2021, 22:48

Moreplovci izlaze iz nemirnih voda, Mocart doneo promene i inovacije u Kruzeiro

Brazil 2: Vasko veliki favorit protiv fenjeraša Avaija, Ponte Preta se sprema za veliki derbi

Nemirne vode su potencijalno iza Moreplovaca. Vasko nikako da uhvati ritam na startu sezone u brazilskoj Seriji B, u kojoj se obreo posle šokantnog ispadanja iz najjačeg društva u minuloj kampanji. Umesto niza pobeda i jasnog stavljanja do znanja ostalim rivalima da je jedno mesto za promociju kaparisano, prilično neubedjiva izdanja momaka Marsela Kaba. Priliku da uhvati pravi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kurs tim iz Rio de Žaneira ima već noćas, kada u sklopu 4. runde prvenstva dočeka Avai (23.55).

Ekipa sa San Žanuarija pokušaće da se nadgradi učinak od prošle subote protiv Brazil de Pelotasa, kada je ostvarila prvu pobedu na turniru. Pelotas je vodio, imao prednost do pred kraj kada su se probudili Danijel Amorim i Morato i sa dva gola u dva minuta obezbedili bodove Moreplovcima. Avai dolazi iz domaćeg poraza od Bruskea i tužan je zbog činjenice da još nije slavio.

23.55: (2,00) Vasko (3,20) Avai (3,70)

Nedeljni trening nagovestio je da će

Marselo Kabo da izvrši promene u sastavu. Miranda bi trebalo da uđe u odbranu, a Žuninjo u sredini, na mestima Ernanda i Galarza. Kako će Romulo biti pošteđen, Mišel će delovati u sredini, što stvara prostor za

Zekin povratak na levoj strani. Van stroja su, dakle, Romulo i Leandro Kastan, koji nije fizički spreman.

Sa druge strane, kormilar Avaija Klaudinei Oliveira još ne može da računa na važne igrače, kao što su defanzivac Betao, nekadašnji štoper Dinama iz Kijeva, potom defanzivnog veznjaka Markosa Serata i napadača Žuniora Dutru. Svi su povređeni. Otkako je u nedelju izgubio od Bruskea, fokus na treninzima bio je na fizički oporavak i poboljšanje performansi. Iza Avaija je serija od šest utakmica bez pobede i mnogo primljenih golova - sedam u poslednjih pet duela.

02.30: (2,65) Ponte Preta (2,95) Kruzeiro (2,75)

U preostalom sudaru tokom noći sastaju se Ponte Preta i Kruzeiro (02.30). Radi se direktnom sučeljavanji, ali ne onako kako su njihovi navijači zamišljali. Tek je početak takmičenja, ali obe ekipe su već pod paklenim pritiskom. Bez pobede su i u zoni ispadanja, sa samo jednim bodom od devet mogućih do sada.

Pored pokušaja da prekine post Ponte Preta traži rehabilitaciju kako bi otklonila deo napetosti pre velikog derbija sa Guaranijem koji je zakazan za subotu. Kruzeiro takođe proživljava teške dane, usled čega je ceh platio doskorašnji strateg

Felipe

Konseisao, kojeg je nedavno zamenio Mocart, nekadašnji vezista Ređine i moskovskog Spartaka. Mocart je debitovao protiv Gojasa u prošlom kolu, i sada traži prvu pobedu na poslu.

Bez Rafaela Santosa, Lea Naldija i Niltinja, Ponte Preta će imati najmanje tri promene u odnosu na meč sa Sampajo Koreom. Postoji čak mogućnost da trener Žilson Klejna promeni šemu, naoružavajući tim sa tri beka. Sa druge strane,

Mocart će promovisati promene i inovacije u timu Kruzeira. Dve su sigurne, sigurnosti:

Romulo će igrati na desnoj strani, na

Žozefovom mestu i takođe Marsinjo se očekuje na sredini terena.

BRAZIL 2 - 4. KOLO

Sreda

Nautiko - Vila Nova 2:0 (1:0)

/Vinisijus 39, Brajan 90/

CSA - Guarani 1:1 (0:0)

/Silvinjo 67 - Mateus Bidu 51/

Gojas - CRB 1:0 (1:0)

/Bruno Mezenga 21/

Konfijansa - Pelotas 1:1 (1:1)

/Neto Berola 45 - Viktor Salinas 13ag/

Remo - Vitorija u toku

23.00: (2,05) Operario PR (3,00) Sampajo Korea (3,80)

23.55: (2,00) Vasko (3,20) Avai (3,70)

Četvrtak

02.30: (2,65) Ponte Preta (2,95) Kruzeiro (2,75)

23.55: (3,25) Londrina (2,75) Botafogo (2,45)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.