Morent će ostati bez 50 miliona, najgora kazna ikad viđena u profesionalnom sportu VIDEO

Izvor: B92, 17.Jun.2023, 13:24

"Morent će ostati bez 50 miliona, najgora kazna ikad viđena u profesionalnom sportu" VIDEO

Novinar ESPN Brajan Vindhorst objasnio je kako će nova kazna za Dža Morenta dobrano isprazniti njegov džep.

Košarkaš Memfisa je juče kažnjen sa 25 utakmica neigranja, što znači da će na konto neigranja ostati bez 7.6 miliona dolara od ugovora za narednu sezonu.

Vindhorst je izračunao da je to tek mali deo onoga bez čega je Morent ostao ili će tek ostati i smatra da su gubici već sada negde oko 50 miliona dolara.

“Procenjujem da će izgubiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oko 50 miliona. Neće dobiti platu za 25 utakmica koje ne bude igrao, već nije plaćen zbog osam mečeva koje je propustio ove godine, a nemam ni trunku sumnje da bi bio član idealne petorke da nije bilo onog prvog incidenta. To što nije izabran u idealnu petorku lige ostavilo ga je bez 40.000.000 dolara u bonusima", rekao je Vindhorst i dodao:

"Da ni ne pominjem potencijalna sponzorstva. Samo sa finansijske tačke gledišta, to je najgora kazna kao bilo koja koju smo do sada videli u profesionalnom sportu."

Za sada nema nagoveštaja da će sponzori raskinuti saradnju sa Morentom, štaviše stali su na njegou stranu i zvaničnim saopštenjem.. Paradoksalno, to su učinili nakon što su povukli liniju patika sa Morentovim potpisom sa sajta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.