Moreira: Sve za Partizan

Izvor: B92, Beta, 03.Sep.2009, 11:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moreira: Sve za Partizan

Za Almamija Moreiru Partizan je postao više od fudbala, više od ljubavi i više od života.

To što ovaj Portugalac radi za "crno-bele" graniči se sa opsesijom. Moreira na terenu sa loptom može sve, a van stadiona uradi više nego što mnogi mogu da pretpostave. Zbog takvog odnosa, u nedelju je dobio od navijača Partizana trofej "Dragan Mance - legenda juga".

"Izuzetno mi je drago što sam dobio priznanje, pogotovo što sam prvi kome je ta čast pripala. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srećan sam u Partizanu, a nagrada navijača još više doprinosi tome. Rekli su mi da je Dragan Mance bio legenda kluba, izvanredan napadač, ali i sjajna osoba, što ovo priznanje čini još dražim", kaže Moreira.

Bilo je u istoriji kluba iz Humske atraktivnih igrača, mada dobri poznavaoci prilika tvrde kako za dve godine niko nije stekao takvu naklonost navijača, ugled rukovodstva i poštovanje protivnika kao virtuoz u kopačkama poreklom iz Gvineje Bisao.

"Čuo sam da se navijači pitaju zašto Partizan nema bar još jednog Moreiru. Ne znam šta da kažem niti želim sebi da pridajem važnost. Svi smo različiti, ali su svi u ovom klubu zato što su dovoljno kvalitetni, niko ne treba da sumnja da ćemo se svi potruditi da napravimo uspeh", tvrdi Moreira.

Navijači Partizana već su pokrenuli peticiju da Moreira postane doživotni počasni član Partizana, a nije malo broj onih koji bi voleli da ga vide u klubu i kad okonča karijeru.

"Mogu sebe da zamislim u ulozi funkcionera jednog dana. Sigurno ću biti na usluzi Partizanu, ako to od mene klub bude tražio. Fudbal nije samo da se izađe na teren i odradi posao, to je nešto mnogo više, a ja u tome uživam", zaključuje Moreira.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.