Morati: Ikardi je bolji od Džeka i Lukakua

Izvor: Mondo, 06.Jul.2019, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morati: Ikardi je bolji od Džeka i Lukakua

Nekadašnji prvi čovek milanskog Intera Masimo Morati govorio je o predstojećoj sezoni u Seriji A, dotakavši se između ostalih i mogućeg transfera Edina Džeke na "Đuzepe Meacu".

Masimo Morati je bio vlasnik i predsednik "nerazura" od 1995. do 2013. godine i u razgovoru za italijanske medije se osvrnuo na predstojeću sezonu u prvenstvu Italije.

"Juventus će početi kao favorit, ali Inter je počeo da stvara veliki tim pod vođstvom trenera Antonija Kontea. Slučaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Maura Ikardija je komplikovaniji nego u periodu kad sam bio predsednik kluba. Mišljenja sam da je Argentinac bolji od Edina Džeke i Romelua Lukakua iako su obojica odlični napadači.Jedan je veliki talenat, a drugi ima izvanredne fizičke predispozicije. Ako Ikardi ode u Juventus, postaće super tim. Ono što je govorio po društvenim mrežama me ne interesuje već ono što kaže na terenu i trenzima", rekao je Morati.

Foto: Gulliver/Getty images, Claudio Villa

Potom je nekadašnji predsednik Intera dao svoj sud o novom treneru i sastavu "nerazura"...

"Konte? Njegova prošlost se ne računa. Veliki je profesionalac što je dokazao u Čelsiju i nacionalnom timu. Najveće pojačanje dosad je Dijego Godin. On je lider i odbrana će biti neverovatna s njim. Samir Handanović, Milan Škrinjar, Stefan De Fraj i Godin su sjajni čak i za Ligu šampiona. Konte sada ima najjaču odbranu u Seriji A. Sviđa mi se i Nikola Barela, odnosno njegova odlučnost. Takođe i Stefano Sensi. Obojica su mladi i biće od pomoći. Lautaro Martinez? Vidim ga više kao drugog napadača, nego istinskog centarfora", analizirao je bivši prvi čovjek Intera.

Pod njegovim vođstvom, Inter je osvojio Kup UEFA (1998), četiri titule šampiona (2006, 2007, 2008, 2009), tri Kupa Italije (2005, 2006, 2011), tri Superkupa Italije (2005, 2006, 2008) i Ligu šampiona (2010.)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.