Morati: Da, Snajder je blizu Galate

Izvor: Mondo, 20.Jan.2013, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morati: Da, Snajder je blizu Galate

"Da li je (Vesli Snajder) blizu prelaska u Galatasaraj? Mislim da jeste", rekao predsednik Intera Masimo Morati klupskoj televiziji. Vezista možda već u nedelju napusti Italiju.

Vesli Snajder (29) broji poslednje sate u Milanu.

Fudbaler Intera, koji je poslednju utakmicu u crno-plavom dresu odigrao u septembru, mogao bi da od ponedeljka zvanično postane fudbaler Galatasaraja.

Turski klub izdvojio je za kupovinu bivšeg fudbalera Ajaksa i Real Madrida deset >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << miliona evra, a gazda milanskog kluba Masimo Morati prihvatio tu ponudu.

Od tada su prošle dve nedelje, tokom kojih su Galata i igrač neprestano dogovarali i, po svemu sudeći, dogovorili.

Morati i Snajder sastali su se u nedelju, a prvi čovek Intera u izjavi klupskoj televiziji otkrio detalje sastanka.

"Sreo sam Snajdera. Hteo sam da razgovaram sa njim, pošto sam smatrao da je to neophodno. Da li smo se pomirili? Ne mislim da je uopšte i bilo sukoba, a pogotovo ga nije imao sa mnom lično... Da li je blizu prelaska u Galatasaraj? Jeste, mislim da jeste", rekao je Morati.

Prvi čovek kluba sa stadiona Đuzepe Meaca nije hteo da priča o sukobu sa vezistom, koji je definitivno nastao kada Snajder nije hteo da pristane na smanjenje plate za dva miliona evra. Šef stručnog štaba Andrea Stramaćoni sve vreme je tvrdio da reprezentativac Holandije nije u ekipi iz taktičkih razloga.

Informaciju da je i definitivno završio epizodu u Interu potvrdio je i fudbaler.

"Dugo sam pričao sa Moratijem, zbog toga što imamo dobar odnos. Lepo smo razgovarali i ništa više od toga. Rekao je da ću, po svemu sudeći, otići u Galatasaraj, ali i da još postoji mala šansa da ostanem. To što je rekao je potpuno tačno", rekao je Snajder.

Holanđanin je u Italiju stigao 27. avgusta 2009. godine. Nastupajući za Inter osvojio je jednu titulu nacionalnog šampiona, dva Kupa Italije, jedan domaći Superkup, Ligu šampiona i FIFA svetsko prvenstvo za klubove.

"Navijači Intera očekuju da ostanem? Oni su najbolji, sve sam osvojio ovde i srećan sam. Sada, ne znam da li da kažem da sam bio srećan ili da sam srećan. I jedno i drugo može da se dogodi. Videćemo", dodao je on.

Izvesno je da nećemo dugo čekati rešenje "zapetljanog" slučaja jednog od najboljih veznjaka na svetu.

(MONDO, foto: Guliver/Getty images)

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GALATA: Snajder je naš!

Izvor: Mondo, 20.Jan.2013

Turski klub na svom zvaničnom sajtu potvrdio kupovinu veziste Intera. Za tri i po godine zaradiće pet miliona evra po sezoni...Masimo Morati je bio u pravu. Vesli Snajder, reprezentativac Holandije, postao je igrač Galatasaraja...Iskusni "veznjak" potpisao je ugovor na tri i po godine, prema kome...

Nastavak na Mondo...

Snajder prelazi u Galatasaraj

Izvor: B92, 21.Jan.2013, 00:36

Ekipa Galatasaraja potvrdila je u nedelju da se dogovorila sa igračem Intera Veslijem Snajderom da nastavi karijeru u Turskoj...Holanđanin je pao u nemilost trenera Stramaćonija zbog sukoba oko plate, pa se u priču umešao Galatasaraj, koji želi da Snajdera odmah angažuje...Inter je odmah prihvatio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.