Morant i Memfis ukočili Lejkerse

Izvor: RTS, 01.Mar.2020, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Morant i Memfis "ukočili" Lejkerse

Košarkaši Memfis Grizilisa prevođeni sjajnim rukijem Dža Morantom ubedljivo su savladali na Zapadu vodeće Los Anđeles Lejkerse - 105:88.
U duelu ekipa koje bi lako mogle da se sastanu u prvoj rundi plej-ofa (Lejkersi od početka prvi na tabeli Zapadne konferencije, dok je Memfis već dugo vremena na osmoj poziciji), viđena je neočekivano laka i ubedljiva pobeda domaćeg tima.

Dirigent igre >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i kreator pobede bio je plejmejker Dža Morant, koji je još jednom pokazao zašto je glavni kandidat za rukija godine.
On je Lebronu i ekipi isporučio 27 poena, ali i podelio 14 asistencija saigračima i tako trasirao put ka 29. trijumfu u sezoni.
Odlično su ga pratili Dilon Bruks sa 24, i litvanski centar Jonas Valančijunas, koji je pored 22 poena imao čak 20 skokova!
Srpski reprezentataivac Marko Gudurić igrao je nepuna dva minuta ali bez učinka.
Kod gostiju iz El-Eja, koji su doživeli 13. poraz u sezoni, nešto skromnije partije glavnih zvezda.
Lebron Džejms 19 poena i 10 asitencija, dok je Entoni Dejvis meč završio sa 15 ubačenih poena i devet uhvaćenih lopti.
Članak o derbiju večeri, ostale rezultate i tabele Istočne i Zapadne konferencije pogledajte ovde.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.