Izvor: MozzartSport.com, 22.Jun.2021, 15:44

Morača više neće biti "pozorište": Džikić se vratio u Budućnost

Posle tri godine Aleksandar Džikić ponovo predvodi Plave

Kako je i zvanično povrđeno od strane kluba, Aleksandar Džikić je novi trener Budućnost. Srpski stručnjak se na klupu Podgoričana i parafirao dvogodišnju saradnju.

Vodio je Džikić ekipi Budućnosti u sezoni 2017/18 i osvojio istorijski titulu u ABA ligi. Izborio je tako sa Plavima i plasman u Evroligu, mali je naredne takmičarske godine ubrzo ostao bez posla. Od tada ekipi iz Morače nije >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pošlo za rukom da ponovi takav uspeh, pokušavali su Jasmin Repeša, Slobodan Subotić, Petar Mijović i ove godine Dejan Milojević, a posle odlaska bivšeg trenera Mege u NBA (asistent u Golden Stejtu) doneta je odluka da se Džikić vratio na mesto uspeha.

Prenosimo vam saopštenje crnogorskog kluba u celosti.

"Obežio je našu najslavniju sezonu, kada smo pod njegovom trenerskom palicom pokorili ABA ligu. Stvorio je jednu kompaktnu, ratničku, fajtersku ekipu koja se podjednako borila i kod kuće i na strani. Pod njim smo postavili rekord Evrolige po broju postignutih trojki na utakmici. Celi grad ga je zavoleo kada je uzeo mikrofon i zagrmeo "Ovo nije pozorište" u prepunoj Morači. S njim idemo u nove pohode. Aleksandar Džikić je trener Budućnost Volija! Džikić je potpisao ugovor na dvije godine. Džile, dobro došao kući!".

Od kako je napustio Budućnost 2018. godine radio je samo jednu sezonu u Estudijantesu, gde je preuzeo ambiciozan projekat, ali se ipak nije dugo zadržao.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.