Monografija o Mileni Dravić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2018, 22:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Monografija o Mileni Dravić

U prepunoj sali Jugoslovenske kinoteke večeras je predstavljena monografije o divi srpskog glumišta Mileni Dravić, pod nazivom "Milena Dravić ili ključ snova" autorke Anite Panić, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika.

O monografiji su govorili profesorka filma na Fakultetu dramskih umetnosti Nevena Daković, teatrolog i dramski pisac Radomir Putnik, filmski i TV snimatelj Predrag Popović, glumac Miodrag Krivokapić i autorka Anita Panić.

Direktorka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Službenog glasnika Jelena Trivan rekla je da je veliko zadovoljstvo za tu izdavačku kuću što je izdavač monografije o našoj velikoj glumici.

Retki su ljudi koji ostavljaju pečat u istoriji poput Milene, velike dame, vrsne glumice, a pre svega izvanrednog čoveka. Ova knjiga predstavlja omaž njenom životu i radu, a pored toga što sadrži blistave momente iz Mileninog života i karijere, sadrži i vredne fotografije, rekla je Trivan.

Knjiga je priređena u srpsko – engleskom izdanju i čini je sedam poglavlja u kojima je analitično i sa mnogo zanimljivih detalja predstavljen život i stvaralaštvo Milene Dravić.

Monografija sadrži brojne fotografije iz bogate karijere naše proslavljene glumice, a mnoge od njih su prvi put objavljene u javnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Predstavljena monografija o divi glumišta - Mileni Dravić

Izvor: N1 televizija, 23.Nov.2018, 00:52

U prepunoj sali Jugoslovenske kinoteke predstavljena je monografija o divi srpskog glumišta Mileni Dravić, pod nazivom "Milena Dravić ili ključ snova", autorke Anite Panić, u izdanju Filmskog centra Srbije i Službenog glasnika...O monografiji su govorili profesorka filma na Fakultetu dramskih umetnosti...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.