Izvor: Blic, 08.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mondijal! Odvedite nas tamo, plavi!

Mondijal! Odvedite nas tamo, plavi!

U tišini, gotovo neprimetno za stanovnike Viljnusa, reprezentacija SCG odigraće večeras u 19 časova (prenos na TV 'Pink') još jednu u nizu najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za SP 2006. protiv Litvanije na stadionu 'Vektra', pred maksimalno 3.500 svedoka, koliki je kapacitet ovog objekta. Domaćin je izgubio sve šanse da se umeša u trku za prva dva mesta, pa samim tim i interesovanje za fudbal, tako da ne čudi što dva dana u blizini >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plavih nije primećen nijedan litvanski novinar.

Planove selektora Ilije Petkovića, kada je u pitanju sastav tima, umalo je u četvrtak uveče pokvario Nemanja Vidić koji je u duelu sa Danijelom Ljubojom dobio udarac u grudi, ali na sreću plavih prošao je bez ozbiljnijih posledica, tako da bi trebalo da zauzme večeras mesto u centralnom delu odbrane uz Mladena Krstajića. O novom duelu sa Litvancima selektor Ilija Petković kaže:

- Bliži se kraj naših muka, ali daleko od toga da je sve gotovo. Naprotiv, čini mi se da nam težak posao tek predstoji, jer je finiš u sportu najvažniji. Do pre par kola bilo je mnogo kandidata za prva dva mesta u našoj kvalifikacionoj grupi, ali je Litvanija ispala, što ne znači da je ostala bez duha. Oni su nam u Beogradu pružili snažan otpor, iako je možda izgledalo da smo ih rutinski dobili sa 2:0. Ova reprezentacija je postala prepoznatljiva po svom stilu igre, jer nikada nije išla ispod standarda koji smo postavili. Nas uvek interesuje samo rezultat i možda smo zbog toga i bili lideri grupe od početka kvalifikacija.

Selektor je ostao veran svojoj tradiciji da uoči utakmice ne saopštava sastav tima ni taktiku.

- Naš tim se zna, nemam velikih dilema, u pitanju su samo nijanse. U Španiji sam, na primer, hteo da zgusnem sredinu i odigram samo sa jednim špicem, ali kad to nije prošlo, transformisali smo igru i stigli do cilja.

Kapitena Savu Miloševića, ne uzbuđuje nezainteresovanost domaćina za meč.

- Njima ovaj susret očigledno nije važan čim nas nisu dočekali, ali to je njihov problem. Došli smo da pobedimo u Viljnusu, jer su nam bodovi protiv Litvanije važni koliko i onaj iz Španije. Stigli smo do kraja i sada ne smemo da prospemo sve što smo godinu dana vredno skupljali. U prošlim kvalifikacijama, na primer, stalno smo jurili rezultat, ali sada je situacija drugačija, lideri smo od početka i u reprezentaciji nema više grča i straha. Ovde će nam posao biti olakšan zato što Litvanci više nisu u trci ni za baraž, pa očekujem da im odbranu uspešno probijamo kao i u Beogradu - kaže Milošević.

Milošević je istakao i dodatni značaj utakmice.

- Drago mi je da se publika u našoj zemlji ponovo okrenula fudbalu, iako mi nije drago ono što se dogodilo košarkašima. Od nas se očekuje da plasmanom na Mondijal popravimo utisak i zato ne smemo da priredimo novo razočaranje. Međutim, i bez ovog motiva mi smo čitave kvalifikacije odigrali za publiku, jer smo im ostali dužni iz prethodna dva ciklusa. Siguran sam da sada niko ne može da nam zameri da se ne borimo. Žikica Babović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.