Izvor: MozzartSport.com, 26.Sep.2021, 19:06

Monako okrenuo Klermon: Teror Ben Jedera i Folanda se nastavlja, gol petom šlag na torti (VIDEO)

Diop majstorijom u nadoknadi stavio tačku na meč

Kada je novajlija Klermon zakoračio u Ligu 1, niko nije znao šta da očekuje i koliko zapravo ovaj tim može. Manjak informacija o novopečenom članu elitnog ranga francuskog fudbala dovela je do toga da nastradaju Bordo i Troja, ali kako vreme odmiče sve je prozirniji Klermon. Izgubio je kartu na koju može da igra, više nije nepoznanica, i to se odrazilo na rezultate protiv Pari Sen Žermena i Rena, a utabanom stazom krenuo >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << je i Monako – 1:3 (1:1).

Vreme, potrebno je vreme da Monako upali. Tim Nika Kovača tromo je ušao u sezonu i po pravilu tako ulazi u svaki meč. Pale Kneževi na gurku, ali sve bolje igraju i podsećaju na onaj prošlogodišnji Monako koji je dugo bio u trci za naslov prvaka.

Jedna stvar se nikako ne menja u Kneževini – zavisnost od Visama Ben Jedera i Kevina Folanda. Koliko njih dvojica isporuče, tolike su i šanse Monaka da stigne do pozitivnog rezultata. Danas je napadački tandem Kneževa bio u elementu… Nije ih nigde bilo do prošlog kola, sada deluje da ulaze u prepoznatljivu golgetersku formu.

Kreirali su Ben Jeder i Foland preokret Monaka, izvukli su Kneževe iz minus faze u koju su upali u uvodnom delu susreta. Akcija za udžbenike fudbalera Klermona. Lopta je krenula iz poslednje linije tima, tečno je išla, a Nsimba je sa levog boka uputio savršen centaršut. Mohamed Bajo je samo potupio nogu.

A onda na scenu stupa Kajo Enrike. Provukao je loptu kroz odbranu Klermona, izbacio Visama Ben Jedera u stopostotnu šansu, a napadač Monaka iz takvih situacija ne propušta da uveća golgeterski saldo. Drugi Monakov gol bio je preslikana akcija Klermonovog. I ponovo je Kajo Enrike bio u ulozi asistenta. Ubacio je loptu na peterac, natrčao je Kevin Foland i zatresao mrežu.

Šlag na torti bio je gol petom Sofijana Diopa. Majstorija propraćena užasnom reakcijom golmana...

LIGA 1 – 8. KOLO

Subota

Sent Etjen - Nica 0:3 (0:1)

/Guiri 15, Stengs 54, Delor 83/

Strazbur - Lil 1:2 (0:1)

/Sisoko 75 - Dejvid 23, 57 pen/

Olimpik Lion - Lorijan 1:1 (0:1)

/Ekambi 51 - Lorijet 20/

PSŽ - Monpelje 2:0 (1:0)

/Gej 14, Draksler 88/

Nedelja

Bordo – Ren 1:1 (0:0)

/Mešer 89 - Labord 56/

Brest - Mec 1:2 (0:1)

/Favre 67 - De Previl 26, Sentonze 74/

Rems - Nant 3:3 (0:0)

/Foke 51, Ekitike 72, 78 - Sajmon 62/

Troa - Anže 1:1 (1:0)

/Balde 22 - Mangani 65p/

Klermon - Monako 1:3 (1:1)

/Bajo 6 - Ben Jeder 25, Foland 48, Diop 90+1/

20.45: (1,80) Olimpik Marselj (3,70) Lens (5,00)

***Kvote su podložne promenama

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.