Izvor: MozzartSport.com, 13.Maj.2021, 23:22

Monako gubio od četvrtoligaša pa se ubedljivo plasirao u finale Kupa (VIDEO)

Rumiji Valje zapretio Kneževima, ali je razlika u klasi ipak ogromna 1:5 (1:2)

Pravu bajku proživljavao je Rumiji Valje ove godine u Kupu Francuske i kada su mnogi pomislili da će se četvrtoligaš sačinjen od igrača koji pored fudbala rade kao proizvođači sira ili dizajneri, istopisti od samog starta protiv favoritzovanog Monaka, ali to se nije dogodilo. Barem ne odmah.

Poveo je Valje u polufinalu Kupa protiv Monaka! I sama ta činjenica može četvrtoligaša >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << prilično da veseli. Međutim, posle toga je kvalitet došao do izražaja pa su Kneževi slavili sa 5:1. Razlika u kvalitetu je naravno ogromna.

U finalu Kupa Fracuske Monako će igrati protiv Pari Sen Žermena.

Gotovo da autsajder na ovoj utakmici nije imao ni promil šanse, ali je poveo u 20. minutu preko Pežea koji je sjajnim udarcem mnogima doneo osmeh na lice. To očekivano nije trajalo dugo, pa je Monako do poluvremena preokrenuo.

U tome mu je mnogo pomogao autogol Bozona u 27. minutu. Prilično spektakularan autogol, udarac glavom u svoju mrežu. Samo pet minuta kasnije, Monako je dlanom o dlan već vodio.

I samo se čekao gol u drugom poluvremenu sa kojim bi se Monako odlepio i rešio meč, a to se dogodilo u 55. minutu. Videlo se koliko Velje ne zna šta će sa loptom, presing je urodio plodom, a onda je Visam Ben Jeder, kao na malom fudbalu, bocnuo loptu i podigao razliku na dva gola što je za četvrtoligaša bilo apsolutno nedostižno.

Do kraja meča Monako je demonstrirao klasu, a Fabregas je pored dve asistencije upisao i gol, a do kraja svoje ime na semafor stavio je i Golovin u 82. minutu. Pukla je petarda na kraju, naljutio se Monako. Sigurno mu nije bilo prijatno kada je četvrtoligaš poveo.

Podsećanja radi, Monako nije osvojio Kup Francuske od 2010. godine.

FRANCUSKA, KUP - POLUFINALE

Sreda

Monpelje - Pari Sen Žermen 5:6 penalima (2:2, 1:1)

/Labord 45, Delor 82 - Mbape 10, 50/

Četvrtak

Rumiji Valje - Monako 1:5 (1:2)

/Peže 20 - Bozon 27ag, Čuameni 32, Ben Jeder 55, Fabregas 78, Golovin 82/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.