Momir Ilić: Vreme je za kraj

Izvor: Mondo, 21.Maj.2019, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momir Ilić: Vreme je za kraj

Nekadašnji kapiten rukometne reprezentacije Srbije najavio je završetak duge i uspešne karijere

Momir Ilić, jedan od najboljih srpskih rukometaša u ovom veku, završiće profesionalnu karijeru na kraju sezone, saopštio je njegov klub Vesprem.

Ilić, koji ima 38 godina, oprostiće se od aktivnog igranja nakon šest godina provedenih u mađarskom klubu i dve decenije karijere.

"Bilo je teško doneti ovu odluku, reći zbogom rukometu i profesionalnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << karijeri posle 20 godina. Teško je jer je to moj život. Volim rukomet. Na prvom mestu je moja porodica, moja supruga i sin, a a onda je u mom srcu rukomet. To je nešto u čemu zaista uživam, da igram i radim taj posao, i ne mogu da zamislim život bez rukometa", poručio je jedva zadržavajući suze Ilić na konferenciji za novinare.

Ilić će posle okončanja karijere ostati u Vespremu, a mađarski klub će naknadno saopštiti i koja će mu uloga biti poverena.

Bivši kapiten Srbije karijeru je počeo u Šamotu i nastupao je još za Kolubaru, Fidelinku, Gorenje i Gumersbah, a dva puta je bio i najbolji strelac Lige šampiona u sezonama 2014/2015 i 2015/2016.

Najviše uspeha imao je u dresu nemačkog Kila sa kojim je osvojio dve titule Lige šampiona i po tri Bundeslige i Kupa Nemačke, pre nego što je 2013. godine potpisao za Vesprem i kasnije podigao po pet trofeja prvaka i Kupa Mađarske, uz dve SEHA lige.

Za reprezentaciju Srbije dao je 456 golova na 125 utakmica i sa kapitenskom trakom predvodio je "orlove" do srebrne medalje na Evropskom prvenstvu 2012. godine na domaćem terenu, kada je izabran za najkorisnijeg igrača turnira (MVP).

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Momir Ilić završava karijeru na kraju sezone

Izvor: MozzartSport.com, 21.Maj.2019

Bivši kapiten rukometne reprezentacije Srbije Momir Ilić na kraju sezone završava trofejnu karijeru, saopštio je njegov klub Vesprem. Jedan od najboljih srpskih rukometaša u 21. veku, u 38. godini prestaje sa aktivnim igranjem, nakon šest sezona u dresu mađarskog kluba. Ilić će ipak ostati u...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.