Momci, mi verujemo!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Sep.2017, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Momci, mi verujemo!

Pa, da krenemo... Letonija!

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Istanbula)

"Mi smo Spartanci, ratnici koji neće da odustanu, ne beže i ne kriju se od ciljeva postavljenih još na početku priprema".

To je razmišljanje velikih boraca, u čijem genetskom kodu je urezana jedino želja za uspehom. Da se na glavi nađe pobednički oreol. A reči Vladimira Štimca, izgovorene tokom nedavnog susreta generacija, ujedno i ispraćaja košarkaške >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ekspedicije u Istanbul mogu da se iskoriste kao jedinstven pokazatelj koliko jak plamen gori u srcima „12 odabranih“. I to na mestu gde je pre ravno šesnaest godina osvojena poslednja zlatna, evropska medalja.

I to nije samo prazna priča, bez pokrića. Kompletna dešavanja u redovima aktuelnog svetskog i olimpijskog vicešampiona, povrede i otkazi čak sedmorice igrača iz prošlogodišnjeg sastava, nisu pokolebali selektora Aleksandra Đorđevića i njegove saradnike i one koje ima na raspolaganju. Štaviše, jasno je da ih je cela situacija ujedinila i osnažila.

KVOTE: SRBIJA - LETONIJA

Povrede su sastavni deo sporta, na volju pojedinaca niko ne može da utiče, ali pobednički mentalitet može da se gradi, oblikuje. Imao je kapiten Milan Mačvan određenih sumnji da je narod digao ruke od reprezentacije zbog toga što u timu nema Teodosića, Kalinića, Nedovića, Raduljice, Jokića... Ali, ma koliko neki mislili da ovaj tim nema kapacitet za velika dela, mi verujemo da može mnogo toga!

"Nama je žao što momci koji su izostali neće biti s nama, jer su oni bili veći deo ekipe proteklih godina. I ne samo ekipe, pošto insistiram na tome da smo mi velika familija. I bez obzira što nisu s nama sada, stalno smo u kontaktu, javljaju nam se... Nažalost, to što su povređeni je viša sila. Mi koji smo tu skupićemo se kako mi to znamo", poručio je Štimac.

Letonija možda nije protivnik kakvog biste poželeli u prvoj utakmici na turniru (RTS, 16.00). Ali, baš kao što je selektor Đorđević mnogo puta isticao - ako želite da budete najbolji, morate da se borite sa najboljima!

Tim Ajnarsa Bagackisa ne stoji u grupi najboljih, ali je među „nagaznim minama“ ovog Evrobasketa i ne bi predstavljalo nikakvo iznenađenje da nekima pomrsi račune (dovoljno je samo baciti letimični pogled na rezultate prvog dana da bi se shvatilo da je već bilo i većih iznenađenja). Posebno će biti opasnija ako još i roviti Kristaps Porzingis bude na optimalnom nivou, pošto su Davis i Dairis Bertans, te Janis Tima i Janis Strelnijeks odavno pronašli svoj ritam.

Situacija nije laka, ali Srbija nema drugog izbora osim da se bori i da pokaže da pobednička buktinja i dalje gori punom snagom. Da beskrajno poverenje i uzajamno poštovanje koje imaju pretoče u sirovu energiju. Gorivo za teške dane u Istanbulu. Jer, odmah posle Letonije sledi bitka sa Rusijom, a onda i Turskom u ponedeljak uveče. A toga su svi u timu i te kako svesni.

LETONIJA: Ova družina ide u osminu finala!

Sve karte su na stolu. Ovaj tim zna kojim putem treba da ide, zna se konačni cilj, a odnedavno nema ni dileme ko će braniti boje Srbije. Možda nemaju toliko „poena u rukama“ kao proteklih godina, ali imaju ratnički mentalitet, srce šampiona i želju da pokažu koliko su pogrešili oni koji i dalje sumnjaju u njihov uspeh.

Neka u glavama naših košarkaša bude samo jedna misao - pobeda. Jer, s pravim stavom doći će i ono po šta su Orlovi i doputovali u Istanbul.

MOZZART KVOTE - 2. DAN EP

13.15 (1,50) BELGIJA (14,5) VELIKA BRITANIJA (2,85)

14.00 (1,90) MAĐARSKA (HENDIKEP 18,5) HRVATSKA (1,90)

16.00 (1,45) SRBIJA (15,0) LETONIJA (3,05)

16.45 (1,07) ŠPANIJA (25,0) CRNA GORA (8,50)

19.30 (7,50) RUMUNIJA (23,0) ČEŠKA (1,10)

20.00 (1,60) TURSKA (14,5) RUSIJA (2,55)

Napomena: Kvote su podležne promenama

(FOTO: Fiba.basketball)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.