Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2020, 15:12

Mojes uzvraća udarac kritičarima: Vest Hem u najboljem meču sezone pregazio i Lester (VIDEO)

Sautempton lako protiv VBA

Ako je posle onih poraza od Njukasla i Arsenala izgledalo da se Vest Hemu crno piše i da će u narednih šest rundi paklenog rasporeda doživeti potpuni debakl, sada Čekićari i pogotovo Dejvid Mojes uzvraćaju udarac!

Škotski stručnjak koji se našao pod udarom rafalne paljbe kritičara i kome su predviđali otkaz u skorije vreme doveo je Vest Hem u red i posle gaženja Vulvsa u najboljem meču dosadašnje sezone nadigrao Lester >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << i naneo mu prvi poraz ove sezone – 3:0 (2:0)!

Fantastično pripremljena utakmica Dejvida Mojesa i pobeda kakvoj se apsolutno niko nije nadao. Doduše, niko nije video ni da će Vest Hem da raznese Vulverhempton u paramparčad, ali i to se desilo prošle sedmice. Sada je trijumf toliko slađi jer je Lester prošle sezone rutinski porazio tim iz Londona u oba ligaška susreta.

Najkraće se dešavanja na King Pauer stadionu mogu opisati ovako – Lester je napadao, Vest Hem tresao mreže! Istini za volju, Mojes je do perfekcije doveo taktiku Čekićara i odigrao bez ikakve dileme najbolje prvo poluvreme dosadašnjeg prvenstva. Baš kao što je to bilo drugo u onom susretu s Vulvsima.

Dok su Lisice oštrile kandže da preprežu grkljan Čekićarima i odnesu četvrtu uzastopnu pobedu u sezoni, Majkl Antonio je maljem raspalio protivnika i doveo goste u vođstvo već u 14. minutu. Asistent je tada, baš kao i 20 minuta kasnije za Pabla Fornalsa bio Aron Kresvel! Strašan posao odradio je štoper Vest Hema jer je s dve perfektne lopte otvorio veliki prostor svojim saigračima da matiraju Kaspera Šmajhela i već u prvom delu najave ubedljiv trijumf.

Lester je i pored tih golova nastavio da juriša ka golu rivala, ali danas sve što je moglo da krene po zlu – išlo je. Džejmi Vardi je posle onog majstorskog het-trika protiv Mančester Sitija ostao zaključan u zagrljaju štoperskog trilinga Ogbona – Kresvel – Balbuena, a pogotovo pod uticajem odličnog Anđela Ogbone.

Za igrače Vest Hem razvoj situacije na terenu bio je gotovo idealan – dok se Lester mučio i nije mogao da pogodi apsolutno ništa, oni su zatrpavali Šmajhelov gol i apsolutno zasluženo osvojili nova tri boda. Pogodak koji je rešio sve dileme doneo je Džerod Bouen u samom finišu susreta, ovog puta na asistenciju lucidnog Pabla Fornalsa. Lester je u nadoknadi uspeo da pogodi u metu preko Harvija Barnsa, ali je reakcijom iz VAR sobe isti poništen jer se laktom nalazio u ofsajdu.

Doduše, Vest Hem je i do Bouenovog gola imao još tri odlične šanse da uveća prednost, tako da je Barnsov gol važio – utisak ne bi bio nimalo drugačiji. Vest Hem je unapred neosnovano otpisan!

Sautempton je rutinski nadigrao VBA, dok je Branislav Ivanović kompletnu akciju ispratio sa klupe za rezerve. Ekipa Ralfa Hasenhutla slavio je golovima Muse Đenepa u 41. i Oriola Romeua u 69. minutu. Zanimljivo, Svecima je ovo takođe drugi uzastopni trijumf sezone posle dva stratna poraza.

PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Čelsi - Kristal Palas 4:0 (0:0)

/Čilvel 50, Zuma 66, Žoržinjo 78 penal, 82 penal/

Everton - Brajton 4:2 (2:1)

/Kalvert Luin 16, Mina 45+2, Rodrigez 52, 70 - Mopej 41, Bisuma 90+2/

Lids - Mančester Siti 1:1 (0:1)

/Rodrigo 59 - Sterling 17/

Njukasl - Barnli 3:1 (1:0)

/San Maksiman 14, Vilson 65, 77 - Vestvud 61/

Nedelja

Lester – Vest Hem 0:3 (0:2)

/Antonio 14, Fornals 34, Bouen 83/

Sautempton – VBA 2:0 (1:0)

/Đenepo 41, Romeu 69/

15.00: (1,55) Arsenal (4,00) Šefild Junajted (6,25)

15.00: (1,50) Vulverhempton (4,00) Fulam (7,25)

17.30: (2,00) Mančester Junajted (3,45) Totenhem (3,80)

20.15: (7,50) Aston Vila (4,60) Liverpul (1,43)

***kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.