Izvor: Blic, 25.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moj novi početak

Moj novi početak

Bio je član mlade reprezentacije do 21 godine, nalazio se i na širem spisku seniorske selekcije, blistao je u FMP-u i Olimpijakosu... Kako kaže, što pre želi da zaboravi epizode u Šarlroa i Dinamu (MR), zbog povreda i kratke stagnacije u karijeri.

Ivan Zoroski, 27-godišnji Beograđanin, u svoj novi košarkaški početak ovog puta kreće iz Valjadolida, iz najjačeg klupskog takmičenja na Starom kontinentu. Svojevremeno jedan od najboljih plejmejkera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na domaćoj sceni, doveden je kao spasilac poslednjeplasiranog tima u ACB ligi.

- Smatram da sam izabrao idealnu sredinu, iako sam imao još ponude Orteza i Granade. Špansko prvenstvo je bez premca u Evropi, ponovo ću imati priliku da se dokažem - s puno optimizma Zoroski pakuje kofere za današnji put na Iberijsko poluostrvo.

Ovog puta, Ivan veruje da će imati mnogo više sreće s trenerima.

- U Olimpijakosu sam imao dosta razloga da budem zadovoljan, u Evroligi sam ubacivao deset poena po meču, imao sam status, minutažu, sve do trenutka kada je došlo do promene trenera, a onda i rasprodaje ekipe. Moje partije u dresu pirejskog kluba nisu ostale neprimećene, a za Belgiju i Šarlroa sam se odlučio iz finansijskih razloga. Potom sam prešao u novu sredinu, igrao sam za Dinamo iz Moskovskog regiona, a onda me je zadesila povreda pete. Jedva sam čekao da se potpuno oporavim, da krenem u nove pobede i eto me sad u nekadašnjem Forumu, klubu u kojem je igrao i Arvidas Sabonis. Jedan od ključnih razloga da se odlučim za Valjadolid je i trener Havijer Imbroda, bivši selektor reprezentacije Španije - kaže Zoroski.

Nekadašnji lider FMP-a smatra da je fenomenalnim partijama ove sezone vraćen ugled srpske košarke.

- Svi do jednog koji igraju u Španiji su odlični, ali me najviše raduje forma Marka Marinovića koji se brzo dokazao u Đironi. Evo, za vikend su pobedili Real koji je do tog meča imao 13 vezanih trijumfa u ACB ligi. Malina se radovao protiv kraljevskog kluba, možda i ja Valjadolidu, kroz dva kola, donesem sreću i iznenadimo veliku Barselonu. Iako u timu nemamo velike zvezde, od poznatijih tu su Goni i Jebra, ipak, verujem da možemo da pobegnemo sa dna tabele. Sve mečeve koje je Valjadolid gubio nisu bili sa više od pet-šest razlike.

D. J. Bužić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.