Izvor: Blic, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mogu svakog da pobedim!

Mogu svakog da pobedim!

Ana Ivanović sigurno nije odigrala najbolje kako zna, već samo koliko je dovoljno da se pobedi američka teniserka Lindzi Li Voters 7:6 (7:5), 6:3 u prvom kolu US opena.

- Meč nije bio kvalitetan, ali na kraju dana mogu da budem zadovoljna. Priznajem da sam bila nervozna jer nisam znala da li će povređeno rame izdržati. Zato nisam previše rizikovala. U taj-brejku sam morala da pojačam kako ne bih igrala tri seta u prvom kolu - rekla je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ivanovićeva.

Naša najbolja teniserka danas u drugoj rundi igra sa 13 godina starijom Marijom Vento Kabči (72. na WTA listi) iz Venecuele koja je pobedila Hrvaticu Sandu Mamić 1:6, 6:3, 6:3. Kabči i Ivanovićeva igrale su jednom ove godine u Dohi na istoj brzoj podlozi i Ana je trijumfovala sa više nego ubedljivih 6:1, 6:0.

- Na US openu važno je da se iskoristi svaka prilika, svaka brejk lopta, svaki udarac. Iznenađenja su česta i nosioci ispadaju svakodnevno. Rekla sam ranije da svaku protivnicu mogu da pobedim u Njujorku i ostajem pri tome - dodala je Ana Ivanović, koja bi u slučaju novog trijumfa igrala sa boljom iz duela Ruskinje Duševine i Izraelke Per.

Janko Tipsarević, nažalost, nije uspeo da pređe prvu prepreku Francuza Sirila Solnijea 6:7 (7:9), 7:6 (7:3), 6:4, 6:3, dok su sinoć svoje mečeve odigrali i Jelena Janković i Novak Đoković.

Iznenađenje na otvaranju napravila je Ruskinja Ekaterina Bičkova koja je sa 6:3, 6:2 eliminisala prošlogodišnju pobednicu US opena Svetlanu Kuznjecovu.

Marija Šarapova je lako sa 6:1, 6:1 pobedila Eleni Danilidu, dok je Serena Vilijams umalo izgubila minđušu vrednu 40.000 dolara u meču sa 16-godišnjom Tajvankom Jung Jan Čan (6:1, 6:3).

- Minđuša mi je spala u prvom setu ali sam uspela da je pronađem. Drugu sam skinula u nastavku. Nisam ih dobro stavila jer sam žurila na meč - izjavila je Serena kojoj je prijatelj u prvom redu čuvao psa Džekija.

Njena sestra Venus je, takođe, prošla u drugo kolo posle trijumfa nad Japankom Rikom Fudživarom (6:3, 6:1). A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.