Moglo je to mnogo bolje: Lukaku koban za Liverpul, dve parade Minjolea, obračun Džana i Barklija... I to je sve (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Okt.2015, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moglo je to mnogo bolje: Lukaku koban za Liverpul, dve parade Minjolea, obračun Džana i Barklija... I to je sve (VIDEO)

Everton samo do remija sa gradski rivalom u 225. derbiju Mersisajda - 1:1

Mnogo buke ni oko čega. Kao da se sam Viljem Šekspir pojavio danas na Gudison parku. Slaba utakmica lokalnih rivala i remi u 225. derbiju Mersisajda, kojim su zadovoljni i Everton i Liverpul. Domaćin zato što je nastavio seriju bez poraza i što na pauzu odlazi bolje plasiran u odnosu na komšije, a Crveni iz razloga što im u trenucima kad malo koga mogu da dobiju i bod deluje kao premija - 1:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<

Posle meča obeleženog greškama na obe strane i malo kvalitetnim fudbalom najviše će se pričati o Romalu Lukakuu. Belgijski centarfor nastavio je sa sjajnim partijama u Premijer ligi, na poslednjih deset utakmica dao je ili namestio devet golova, a današnji - u prvom minutu nadoknade prvog vremena - bio mu je prvi na Gudisonu još od marta ove godine. Još značajnije, njime je sprečio ekipu Brendana Rodžersa da na veliki odmor ode sa prednošću.

Lukaku jke definitivno koban za Liverpul, kome je od dolaskau Englesku dao pet golova (koliko i Njukalsu). Danas je razgrtao odbranu gostiju, bio neprekidna pretnja, ali su Sako, Škrtel i Džan izdržali većinu napada. I sačuvali gostima tradiciju nepobedivosti na Gudisonu dugu pet godina.

S tim da im je značajno pomogao Simon Minjole. Romelov zemljak odlično je branio, naročito u prvom poluvremenu, kad je dvema izvrsnim intervencimama sprečavao Nejsmita da ga savlada. Za Lukakua, ipak, nije imao rešenje.

Izvrstan je bio i njegov kolega po poziciji na suprotnom kraju terena Tim Hauard. Pogotovo u uvodnih 25 minuta, kad je Liverpul bio bolji tim i pravo je čudo kako tad nije poveo. Ono što je propustio u uvodu utakmice tim Brendana Rodžersa nadoknadio je u 41. minutu pogotkom glavom Denija Ingsa, na koga je u petercu „zaboravio“ Ros Barkli.

Derbi Mersisajda obeležila je i tradicionalno velika nervoza među igračima. U prvom poluvremenu u klinču su bili Barkli i Džan, pred kraj utakmice Lukaku i Sako, međutim, osim žutih kartona za prvu dvojicu, isključenja - tako karakterističnih za ove susrete - nije bilo.

PREMIJER LIGA - 8. KOLO

Subota:

Kristal Palas - VBA 2:0 (0:0)

/Bolasi 68, Kabaj 89/

Norič – Lester 1:2 (0:1)

/Mbokani 68 - Vardi 28. penal, Šlup 47/

Mančester Siti – Njukasl 6:1 (1:1)

/Aguero 42, 49, 50, 60, 62, De Brujine 53 – Mitrović 18/

Aston Vila – Stouk 0:1 (0:0)

/Arnautović 55/

Bornmut – Votford 1:1 (1:1)

/Mari 28 - Igalo 45/

Sanderlend - Vest Hem 2:2 (2:1)

/Flečer 10, Lens 22 – Dženkinson 45+1, Paje 60/

Čelsi - Sautempton 1:3 (1:1)

/Vilijan 10 - Dejvis 44, Mane 60, Pele 72/

Nedelja:

Everton - Liverpul 1:1 (1:1)

/Lukaku 45+1 - Ings 41/

17.00: Arsenal - Mančester junajted

17.00: Svonsi - Totenhem

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.