Modrić i dalje na ceni, Čelsi ga želi

Izvor: Press, 12.Jan.2013, 12:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modrić i dalje na ceni, Čelsi ga želi

Još uvek aktuelni šampion Evrope planira da Modrića na "Stamford bridž" dovede na leto umesto legendardnog Franka Lamparda, kojem u junu ističe ugovor.

Za najboljeg igrača hrvatskog prvenstva 2007. godine karijera je počela rapidno da raste u trenutku kada je Dinamo iz Zagreba uspeo da ga proda Totenhemu za 16,5 miliona evra. Modrićev tranfer izjenadnačio je raniji klupski rekord "pevaca" po visini obeštećenja koji je postavio Daren Bent. Za četiri godine na "Vajt Hart Lejnu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << (127 mečeva - 12 golova) Modrić je uspeo da se profiliše u jednog od kvalitetnijih veznih igrača u Engleskoj, ali jednostavno, kako smatraju fudbalski stručnjaci, nije imao onaj "vrc i zez" koji deli "obične" od vrhunskih igača. Bilo je pomena da ga je želeo Aleks Ferguson iz Junajteda, kao i Čelsi, čiju je navodnu ponudu od 40 miliona funti Totenhem odbio.

Ipak, posle četiri godine u Londonu, Modrić je krajem avgusta prošle godine prešao u slavni Real iz Madrida i to za neverovatnu sumu od 33 miliona funti. Većina španskih medija odmah je zamerila Žozeu Murinju na novom pojačanju smatrajući da Hrvat jednostavno nije kapacitet za giganta sa "Santjago Bernabea". To se ubrzo obistinilo pošto Modrić nije uspeo da se snađe u Madridu (12 mečeva - 1 gol) uz Kristijana Ronalda, Alonsa, Ozila, Kediru...Kako se to obično kaže, u nedostatku drugih opravdanja, Modrić nije uspeo da se uklopi u novu sredinu i privikne na život u Španiji tako da je njegov povratak u Englesku vrlo izvestan.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.