Modelari Srbije trijumfovali u Mađarskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jul.2018, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modelari Srbije trijumfovali u Mađarskoj

Ovogodišnje najveće Evropsko takmičenje za vazduhoplovne modelare održano je protekle nedelje u Mađarskoj.

Posle osvojene svetske titule ekipa Srbije pokazala je i na ovom takmičenju da je neprikosnovena, i trijumfovala je u kategoriji slobodno letećih modela na pogon gumom u konkurenciji 26 reprezentacija.

Ekipa Srbije na ovom takmičenju u sve tri kategorije imala je punu ekipu, činili su je:

U kategoriji jedrilice Slavko Savić Aero klub Nova Pazova, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radoje Blagojević Aero klub Vojka i Andrija Pešić Aero klub Trstenik, u kategoriji F1B Radoje Blagojević iz Aero kluba Vojka, Bojan Gostojić iz Aero kluba Zrenjanin, Svetozar Gostojić iz Aero kluba Zrenjanin, a kategorija F1C Kovački Živa Aero klub Zrenjanin, Branko Bjelić Aero klub Wink i Janović Stevan iz Aero kluba Sombor.

"Na ovom takmičenju osvojili smo prvo mesto u kategoriji F1B Ekipno, u kategoriji F1B ja sam osvojio srebrnu medalju pojedinačno, u kategoriji F1C osvojili smo drugo mesto vicešampioni Evrope smo ekipno, i u generalnom plasmanu, kada se saberu sve tri kategorije osvojili smo prvo mesto", kaže Svetozar Gostojić.

Svetozar Gostojić se vazduhoplovnim modelarstvom bavi već punih 38 godina. Ljubav prema ovom sportu preneo je i na sina Bojana koji je se takmiči od svoje sedme godine do sada je osvojio zavidne rezultate.

"Što se tiče nekih mojih rezultata, najvažniji su mi dve bronzane medalje sa juniorskih evropskih prvenstava, jedno zlato sa juniorkog evropskog prvenstva, srebrna medalja sa svetskog juniorskog prvenstva i kao ekipne rezultate bronzana medalja sa evropskog prvenstva i zlatna medalja sa evropskog i zlatna medalja sa svetskog prvenstva. Nekako ostvarenje sna bi mi bilo da osvojim zlato na svetskom prvenstvu, mislim da je to neko najveće dostignuće neki modelar može da postigne", kaže Bojan Gostojić.

Do kraja godine srpske modelare očekuju domaća takmičenja, kao i pet internacionalnih, tri u Hrvatskoj i dva u Makedoniji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.