Moćni Šakil, moćna i statua (FOTO)

Izvor: Mondo, 21.Dec.2016, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćni Šakil, moćna i statua (FOTO)

Slavni centar dobiće svoju bistu ispred Stejpls centra, doma Los Anđeles Lejkersa.

Foto: Guliver/Getty images/Jed Jacobsohn

Šakil O' Nil (44) ispisao je već mnogo stranica istorije košarke, koja ga pamti kao jednog od najdominantnijih igrača ikad.

Novi član Kuće slavnih u Springfildu, narednog proleća dobiće svoju grandioznu statuu, tešku više od pola tone i veliku skoro tri metra (2,74).

Autor je statuom podsetio na čuvena Šakilova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << zakucavanja, praćena snažnim drmanjem kompletne konstrukcije koša. Otprilike, figura će izgledati kao na slici.

Najbolji deo ove ideje je da će statua stajati na oko tri metra iznad zemlje!

Na svečanom otvaranju javnosti će se obratiti i O'Nil lično, kao i njegovi saigrači, kolege i prijatelji. Biće interesantno čuti i šta će Kobi Brajant reći, ako bude prisutan, s obzirom na njihov "komplikovan" odnos za vreme zajedničkih dana u El-Eju, koji su posle javno izgladili.

O'Nil igrao je za Lejkerse od 1996. do 2004. godine i u "purpurnom i zlatnom" dresu osvojio tri od svoje četiri titule (2000, 2001, 2002). U svakom od ta tri finala bio je proglašavan za najkorisnijeg igrača serije.

OFFICIAL: A bronze statue of @SHAQ will be unveiled at @STAPLESCenter prior to the game on 3/24 - https://t.co/zSQelOOs5M

— Los Angeles Lakers (@Lakers) 20. децембар 2016.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.