Moćna Barsa zauzela lidersku poziciju (video)

Izvor: Sportske.net, 08.Nov.2015, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moćna Barsa zauzela lidersku poziciju (video)

Nejmar i Suarez rešili Viljareal, pa će Real Madrid morati da dobije Sevilju na 'Pishuanu' kako bi se vratio na čelo tabele.

'Žuta podmornica' je hrabro izašla na magdan šampionu na 'Nou Kampu', bili u najmanju ruku ravnopravan rival u prvom poluvremenu.

Mogli su domaćini da povedu preko Žeremija Matijea u 27. minutu, ali je Areola sjajno intervenisao.

U finišu prvog dela veoma izgledna šansa za goste, Kastiljeho je bio dobroj prilici, loše je zahvatio >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << loptu, pa se na veliki odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

U nastavku su stvari došle na svoje mesto, Barsa je zaigrala angažovanije i već nakon tri minuta igre mogla da povede preko Danija Alveša, ali Areola je još jednom izvanredan i uspeva da sačuva svoju mrežu.

Ipak, Viljareal je kapitulirao na isteku sata igre. Serđio Buskets odigrava fenomenalan pas u prostor za Nejmara, Brazilac je neumoljiv - 1:0.

Nedugo potom Areola još jednom odličnom intrevencijom sprečava Inijestu da duplira vođstvo, ali deset minut anakon vodećeg gola go,+lman gostiju je skrivi prekršaj za najstrožu kaznu nakon čega je Luis Suarez s 'kreča' rutinski rešio sve dileme na ovom meču.

Interesantno, urugvajskom reprezentaivcu je ovo bio prvi gol za penala na klupskom nivou još od septmebra 2010. godine kada je bio član Ajaksa.

'El Pistolero' je nešto kasnije mogao vrlo lako da postigne još jedan gol, ali Areola je dobro intervenisao, međutim Urugvajac pet minuta pre kraja ovaj promašaj kompenzuje asistencijom za Nejmara koji  na spektakularan način postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 3:0.

Zanimljivo, u odsustvu Lea Mesija, Nejmar i Suarez su postigli poslednjih 16 golova za Barsu u Primeri.

Katalonci nakon 11 odigrnih kola imaju 27 bodova, tri više od najljućeg rivala Real Madrida koji večeras gostuje Sevilji na 'Pishuanu'.

Viljareal će biti na petoj pozciji bar do sledećeg kola sa 20 osvojenih bodova.

Sve golove sa 'Nou Kampa' pogledajte OVDE.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.