Moć! Belgijanci imaju strašan napad: Lukaku 13, De Brujne 13! Neka se spreme Italijani (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 28.Maj.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Moć! Belgijanci imaju strašan napad: Lukaku 13, De Brujne 13! Neka se spreme Italijani (VIDEO)

Selekcija Marka Vilmotsa preokretom u Ženevi savladala Švajcarsku - 2:1

Spremni su. Opasni, pride. Belgijanci ne samo da imaju strašno jaku reprezentaciju, nego su sposobni da izdrže pritisak i preokrenu rezultat u svoju korist. Dve sedmice pre starta Prvenstva Evrope selekcija Marka Vilmotsa poslala je poruku upozorenja konkurentima u Grupi E, jer je uprkos zaostatku savladala Švajcarsku. I to na njenom terenu, u Ženevi - 2:1.

Čovek odluke bio je Kevin >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << de Brujne. Skupo plaćeni vezista Mančester Sitija je u 83. minutu ispalio pravi projektil zemlja-vazduh i sa više od 20 metara savladao golmana Jana Zomera. Bio je to 13. De Brujneov pogodak za državni tim, peti u poslednjih šest utakmica. Taman da pokaže Italijanima šta ih čeka na otvaranju EP-a 13. juna, istovremeno zaplaši golmane Severne Irske i Švedske sa kojima su Crveni đavoli u grupi.

Svi pobrojani moraće posebnu pažnju da obrate i na Romela Lukaku. I špic Everotna je stigao do kote 13 kad je reč o obračunu golova za reprezantaciju. Na sjajno ubacivanje sa boka Drisa Mertensa u 34. minutu zakucao je loptu u mrežu i tako brzo poništio vođstvo domaćina, stečeno samo tri minuta ranije, kad je na odbijenu loptu natrčao Blerim Džemaili.

Vilmots je isprobao Aksela Vicela na desnom beku, što je bio eksperiment, dok ostatak tima nije menjao. Nije bilo ni potrebe. Belgijanci su bili bolji rival, ređali šanse, a imali su prliku i ubedljvije da slave potšo je Divok Origi u 89. pogodio stativu.

Švajcarcima - koji su poslendjih devet minuta igrali sa desetoricom zbog crvenog kartona Harisa Seferovića - ovo je bio treći vezani šporaz u kontrolnim utakmicama. Ostala im je još provera sa Moldavijom u petak, ali zasad ništa ne deluje ohrabrujuće za tim Vladimira Petkovića. Pogotovo što su im rivali u Grupi A Albanija, Rumunija i Francuska.

-----------------------------------------------------

Švajcarska - Belgija 1:2 (1:1)

/Džemaili 31 - Lukaku 34, De Brujne 83/


Švajcarska: Zomer - Lang, Senderos, Đuru, Rodrigez - Behrami, Džemaili, Džaka - Šaćiri, Mehmedi, Derdijok. Igrali su još: Sefereović, Vidmer, Elvedi, Tarašaj, Zakarija.

Belgija: Kurtoa - Vicel, Aldervajreld, Vermalen, Vertongen - Felaini, Dembele - Mertens, De Brujne, Azar - Romelo Lukaku. Igrali su još: Siman, Bašuaji, Origi, Džordan Lukaku.

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.