Mo Farah: U septembru kraj – definitivan

Izvor: B92, 24.Apr.2023, 12:47

Mo Farah: U septembru kraj – definitivan

Britanski atletičar Mo Farah potvrdio da će u septembru završiti karijeru na polumaratonu "Grit nort ran", koji će biti održan u blizini Njukasla.

Farah je u nedelju u 40. godini poslednji put u karijeri istrčao Londonski maraton, a na kraju je osvojio deveto mesto.

"Deo mene je želeo da plačem nedostajaće mi ovaj osećaj, veoma sam emotivan. 'Grit ran' na severu zemlje će biti moja poslednja trka – biće to moje zbogom", rekao je Farah >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za BBC.

Farah, koji je rodjen u Somaliji, osvojio je u karijeri deset zlatnih medalja na velikim takmičenjima.

"Moja karijera je zaista bila neverovatna, moja žena i deca su bili uz mene tokom ovog putovanja i želim da im posvetim naredno vreme", dodao je Farah, koji je polumaraton "Grit nort ran" osvajao šest puta u karijeri.

Na Londonskom maratonu pobedio je Kenijac Kelvin Kiptum, koji je ostvario drugo najbrže vreme u istoriji – dva sata, minut i 25 sekundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.