Mnogi su zaboravili, Zvezda sinoć postavila još jedan srpski rekord u Ligi Evrope!

Izvor: Sportske.net, 04.Dec.2020, 18:30

Mnogi su zaboravili, Zvezda sinoć postavila još jedan srpski rekord u Ligi Evrope!

I ima priliku da ga dodatno uveća.

Pisali smo i sinoć posle Zvezdine utakmice sa Hofenhajmom, kao i tokom današnjeg dana, ekipa Dejana Stankovića je ove sezone u Ligi Evrope ostvarila veliki uspeh, koji se ogleda ne samo u plasmanu u narednu fazu, nego i u finansijama, kao i u klupskom koeficijentu i sve boljem plasmanu na UEFA listi.

Ali, ni to nije sve!

Zvezda je danas na svom klupskom sajtu podsetila na podatak da je sinoć osvojenim bodom protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << Hofenhajma njihov tim postavio novi rekord po broju osvojenih bodova kada su u pitanju nastupi srpskih klubova u grupnoj fazi Lige Evrope.

Crveno-beli posle pet odigranih kola imaju 10 osvojenih bodova, a podsetimo, pre tri godine, kada se Zvezda pod vođstvom Vladana Milojevića prvi put plasirala u 1/16 finala Lige Evrope, u šest kola je osvojila devet bodova.

Iste sezone je i Partizan uspeo da prođe u nokaut fazu takmičenja, ali sa osam osvojenih bodova u grupi. Kada su u pitanju crno-beli, oni su 2015. godine osvojili devet bodova u grupi Lige Evrope, ali im to tada nije bilo dovoljno za prolaz dalje. Sećate se šokantne utakmice protiv Augsburga u Humskoj...

Na tu Partizanovu sezonu podsetila je i Zvezda u tekstu na svom sajtu.

-

''Još jedan srpski tim je uspeo da u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja osvoji devet, ali ne i deset bodova. To je za rukom pošlo Partizanu u sezoni 2015/16, ali naš večiti rival tada nije uspeo da se plasira u 'nokaut' fazu Lige Evrope'', piše, između ostalog, na Zvezdinom sajtu.

Inače, Zvezda ima priliku da svoj rekord učini još većim, pošto do kraja grupne faze igra još sa Slovanom u Češkoj i u slučaju pobede grupnu fazu će završiti sa čak 13 bodova. Podsetimo, Zvezda je češki tim u Beogradu ubedljivo savladala, rezultatom 5:1, pa je realno očekivati još jedan trijumf.

-

-

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

CRVENA ZVEZDA SINOĆ POSTAVILA JOŠ JEDAN REKORD! Nijedan srpski klub nije uspeo da to učini u grupnoj fazi Lige Evrope!

Izvor: HotSport.rs, 04.Dec.2020

Crvena zvezda je danas na svom klupskom sajtu podsetila na podatak da je sinoć osvojenim bodom protiv Hofenhajma njihov tim postavio novi rekord po broju osvojenih bodova kada su u pitanju nastupi srpskih klubova u grupnoj fazi Lige Evrope. Crvena zvezda je kolo pre kraja grupne faze Lige Evrope obezbedila...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.