Izvor: MozzartSport.com, 26.Apr.2021, 16:57

Mladost bez finala ABA 2 lige

Zemunci i u revanšu poraženi od Studentskog centra

U finalu ABA 2 lige ekipa Sparsa koja je posle trijumfa u prvom meču (72:64) i u revanšu pobedila Podgoricu 74:59) igraće sa Studentskim centrom koji pošto je slavio u prvoj utakmici (86:85) danas bio siguran protiv Mladosti (76:66).

Mečevi finalne serije biće odigrani 4. i 6. maja, a pehar ABA 2 lige u kojem je ulaznica za ABA 1 ligu, osvojiće tim koji bude postigao više poena u tih 80 minuta. Drugoplasirani >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << će u baraž za popunu ABA 1 lige protiv pretposlednjeg u elitnom regionalnom takmičenju.

S obzirom na to da će finalu ABA 2 lige igrati klub iz BiH i Crne Gore, to znači da najslabije plasirani srpski tim u ABA 1 ligi, Borac, neće igrati baraž, osim ukoliko ne bude pretposlednji (tri meča ABA lige koja odlučuju ko će biti pretposlednji su u toku)

Nada Mladosti koja je u poslednjoj četvrtini prvog meča ispustila 11 poena prednosti, da bi nmogla da se nađe u finalu potpisal se u trećoj četvtiini u kojoj su Podgoričani napravili dvocifrenu prednost. Početkom poslednje deonice stigli su su do maksimalnog suficita 70:52, pa su do kraja utakmice manje-više rutinski kontrolisali rezultat.

Najefikasniji kod Podgoričana bili su Baćović sa 18, Tejić sa 14 i Alen sa 11 poena, a u redovima Zemunaca Dreksel sa 19, Gombo sa 14 i Arantiović sa 12 poena.

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.