Mladi golman Teleoptika na pripremama sa Partizanom

Izvor: B92, 20.Jun.2021, 18:17

Mladi golman Teleoptika na pripremama sa Partizanom

Staro-novo ime u redovima crno-belih je Lazar Slavković, mladi golman Teleoptika.

On će se priključiti seniorskoj ekipi pred drugi deo priprema u Sloveniji, u periodu od 24. juna do 09. jula 2021. godine.

"Mogu reći da je iza mene jedna jako dugačka ali, Bogu hvala, i jako uspešna sezona, kako u takmičarskom smislu tako i u nekom ličnom razvoju i napretku koji će mi sigurno pomoći dalje u karijeri. Posle priprema u Turskoj, koje sam prošao sa crno-belima, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << priključio sam se ekipi Teleoptika i mislim da smo zajedničkim snagama i pravom timskom energijom napravili izuzetan uspeh osvojivši Srpsku ligu grupe Beograd. Od samog početka prvenstva, prvog kola, pa sve do poslednjeg i dvomeča u baražu za ulazak u Prvu ligu Srbije, živeli smo i borili smo se kao jedan. Samo mi, kao tim, znamo da ovaj put nije bio nimalo lak. Bilo je tu puno kako uspona, tako i padova. Kada je išlo i kada su rezultati bili pozitivni, radovali smo se svi zajedno, kada je opet nešto nedostajalo i nije funkcionisalo baš najbolje i kada su pobede izostajale, tugovali smo svi zajedno. Bili smo jedna velika porodica. Iako smo bili šampioni naše grupe, za ulazak u viši rang je bilo potrebno potvrditi se u dvomeču baraža. Nažalost, iz tog dvomeča nismo uspeli da izađemo kao pobednici i svima nam je to jako teško palo. Uprkos svemu, iskreno mislim da treba da budemo jako ponosni na sebe i na ono što je učinjeno u protekloj sezoni. Momcima, mojim saigračima, samo da kažem: „Glave gore i hvala vam na svemu", rekao je Slavković.

Od priprema u Turskoj do danas?

"Svakako da su moje prve pripreme sa prvim timom Partizana umnogome zaslužne za moju dalju formu u toku prvenstva i mnogo su mi značile. Živeti i trenirati sa takvim momcima i već jako velikim imenima, igračima, legendama, je zaista privilegija i velika čast. Oni su na jako visokom nivou i u tom periodu mi je dosta značilo to što sam uvideo da bih i ja, vrlo verovatno u nekom narednom periodu, mogao biti ravnopravan sa njima, što mi je pre početka prvenstva ulilo puno samopouzdanja i spremilo me, kako fizički tako i psihološki, za ono što me je čekalo. Mnogo toga sam naučio od trenera golmana Jovšića, ali i od starijih kolega sam „krao“ detalje koje bih možda mogao da ubacim i kombinujem kroz svoj stil branjenja. Neću kriti, u početku mi je bilo veoma čudno i gotovo neverovatno-do juče sam Stojketa, Necu i Popa gledao preko TV-a, a evo me danas, treniram sa njima. Puno mi je značilo iskustvo u radu sa prvim timom, generalno".

Želje?

"Kao što sam rekao i u mom prvom intervjuu, najveća želja mi je da budem srećan, a srećan ću biti samo ako što više vremena budem provodio na travnatoj podlozi, što znači da sebi želim da budem zdrav i spreman da u svakom trenutku doprinesem ekipi. Naravno, dupla kruna sa klubom kao cilj i najveći uspeh svakog Partizanovca".

Pripreme u Sloveniji?

"Zahvalio bih se šefu stručnog štaba, Aleksandru Stanojeviću, kao i treneru golmana Nemanji Jovšiću na ukazanom poverenju i tome sto ću biti deo ekipe koja će ići na drugi i završni deo priprema. Daće Bog zdravlja, a na meni je da ovu čast i privilegiju, kao i poverenje, opravdam na najbolji mogući način i pokažem da nisu pogrešili. Takođe se zahvaljujem mojim momcima iz FK Teleoptik, šefu stručnog štaba, Albertu Nađu, kao i svim njegovim saradnicima i treneru golmana Đorđu Pantiću, na protekloj sezoni i uspešnoj saradnji. Siguran sam da bez svih njih zajedno, ne bih danas bio u prilici da uopšte i razmišljam o polasku na pripreme sa prvim timom Partizana. Hvala!".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.