Izvor: MozzartSport.com, 28.Sep.2021, 11:28

Mladi Francuz sudi Zvezdi: Tri godine na evropskoj sceni, ispit u Razgradu među najtežim

Arbitar bez prevelikog iskustva na centru u Bugarskoj

Francuski sudija Džerom Brisar delegiran je za glavnog arbitra utakmice 2. kola grupne fgaze Lige Evrope. Mladi delilac pravde prvi profesionalni duel sudio je u sezoni 2016-2017 kada se okušao u Drugoj ligi Francuske, a posle pola sezone prvi put je delegiran za duel elitnog nacionalnog takmičenja.

Od 2018. godine Brisar je na sudijskoj listi UEFA, a prvi međunarodni susret na kojem je delio pravdu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << bila je utakmica Partizani - Maribor u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

Arbitar rođen 1985. godine biografiju je u međuvremenu obogatio iskustvom stečenim sudeći u Francuskoj, Belgiji i na internacionalnoj sceni gde je najodgovorniji zadatak imao u okviru upravo grupne faze Lige Evrope gde je u sezoni 2019-2020 sudio utakmicu Hetafe - Bazel, a godinu dana kasnije duele Dinamo Zagreb - Volfsberger i Slovan Liberec - Hofenhajm.

Imajući u vidu da je ove sezone delegiran samo za utakmice u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije (Ujpešt - Bazel i PAOK - Rijeka), susret u Razgradu biće mu prvi ozbiljan test u novoj sezoni, ujedno i jedan od najvećih u dosadašnjoj karijeri.

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.