Mlade Srpkinje upucale evropsko zlato

Izvor: Mondo, 25.Feb.2016, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mlade Srpkinje "upucale" evropsko zlato

Ženska juniorska reprezentacija Srbije osvojila je titulu prvaka Evrope u Ðeru u disciplini vazdušna puška.

Foto: Guliver/Getty images/Stanley Chou

  Srbija se okitila najsjajnijom medaljom na Evropskom prvenstvu!

Juniorske reprezentativke Srbije u streljaštvu (Milica Babić, Sanja Vukašinović i Marija Kolarević) trijumfovale su na šampionatu Evrope u Đeru u disciplini vazdušna puška, i to novim nacionalnim rekordom od 1.242,1 kruga. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Milica Babić "upucala" je 414,9 krugova, Sanja Vukašinović 414,6, a Marija Kolarević 412,6 krugova.

One su u finalu trijumfovale ispred selekcije Rusije (1.239,4, kruga), koja je osvojila srebrnu medalju i reprezentacije Nemačke koja je sa 1,238,4 kruga stigla do bronze.

Srbija je stigla do pete medalje na evropskim prvenstvima za juniorke vazdušnom puškom, a druge zlatne, nakon što su 2010. godine to učinile Ivana Maksimović, Dragana Todorović i Katarina Biserčić.

Muška juniorska reprezentacija Srbije u sastavu Mašanović, Todorović, Adamović, osvojila je u konkurenciji 11 reprezentacija poslednje mesto sa 1.696 krugova.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.