Mlada košarkašica Mađarske posle leukemije ponovo na terenu

Izvor: B92, 08.Jul.2020, 16:56

Mlada košarkašica Mađarske posle leukemije ponovo na terenu

Mlada mađarska košarkašica Livija Gereben vratila se na teren nakon što joj je prošle godine dijagnostifikovana leukemija.

Igračici mađarskog Seksarda, koja ima 20 godina, početkom prošle godine potvrđeno je da boluje od lekemije, a u prethodnih 12 meseci njeno lečenje uključilo je i presadivanje koštane srži.

Ona se pojavila na okupljanju reprezentacije, na opšte oduševljenje svih, a njen povratak FIBA je na svom sajtu nazvala najpozitivnijom košarkaškom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pričom u ovoj godini.

Gereben još uvek mora da se pridržava strogih mera koje joj preporučuju doktori, a saigračice i svi iz stručnog štaba bili su srećni što ponovo trenrira.

"Osećam se kao da sam se vratila kući. Bila sam toliko uzbuđena da skoro nisam ni spavala. Veoma sam se radovala što ću ponovo videti saigračice jer većinu nisam videla više od godinu dana", rekla je Gereben, prenosi FIBA.

Gereben je u mlađim kategorijama za Mađarsku nastupala na brojnim takmičenjima uključujući i basket 3x3.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.