Mještani Baštine domaćini badnjaku

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Jan.2015, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mještani Baštine domaćini badnjaku

KOTOR VAROŠ - Mještani kotorvaroškog naselja Baština ove godine su bili domaćini badnjaku, a doček je organizovan kod hrama Svetog Velikomučenika Kneza Lazara u Zabrđu, koji je u izgradnji.

Nakon okupljanja, badnjačka kolona je krenula kroz uži centar grada, da bi se njegovom osveštanju u prisustvu velikog broja pravoslavnih hrišćana pristupilo u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu.

Službama bdenija i paljenjem badnjaka u pravoslavnim hramovima najavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << se Rođenje Spasitelja, čiji se dolazak na svijet slavi kao početak novog vremena i kao najradosniji hrišćanski događaj.

Djeca su se najviše obradovala običaju pijukanja, čiji je domaćin ove godine bio Darko Dubočanin, koji je obezbijedio prigodne poklone i slatkiše za ovaj radosni događaj.

Večernju liturgiju služio je arhijerejski namjesnik kotorvaroški Milenko Narić, uz sasluženje sveštenstva kotorvaroškog namjesništva.

Narić je, povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, vjernicima uputio božićnu čestitku u kojoj je svim kotorvaroškim parohijanima i ljudima dobre volje poželio srećne božićne praznike i da ih proslave zajedno sa svojim porodicama i prijateljima, u sreći, radosti i veselju uz tradicionalni pozdrav: "Mir Božji - Hristos se rodi".

Većina Kotorvarošana će Badnje veče provesti u porodičnom okruženju okupljeni oko posne trpeze, a u ranim jutarnjim časovima će pohoditi hram Rođenja Presvete Bogorodice kada je planiran Božićni uranak.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.