Mitrović pred obaranjem Miloševićevog rekorda starog 24 godine

Izvor: B92, 21.Avg.2022, 16:23

Mitrović pred obaranjem Miloševićevog rekorda starog 24 godine

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović briljira ove sezone i u prva tri kola Premijer lige ima isto toliko golova.

To je dovoljno za deobu prvog mesta liste najboljih strelaca sa Vilfridom Zahom i Rodrigom, a mogao je srpski fudbaler da se osami na toj listi da nije bilo promašenog penala protiv Vulverhemptona.

Sa ta tri gola, Mitrović ih u elitnom rangu engleskog fudbala sada ukupno ima 27 od čega je 10 postigao u dresu Njukasla.

Kada su srpski fudbaleri >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u pitanju, rekord Premijer lige drži Savo Milošević koji je u dresu Aston Vile postigao 29 golova tokom vremena u Engleskoj, a prati ga kaptien Kristal Palasa Luka Milivojević koji na svom kontu ima jedan manje.

Treći na toj listi je Mitrović, dok Top 5 zaokružuju Branislav Ivanović na četvrtom mestu, odnosno aktuelni kapiten Ajaksa Dušan Tadić na petoj poziciji.

Milošević je do te brojke u Birmingemu stigao između 1995. i 1998. godine, te je njegov rekord na snazi čak 24 godine. Ako je suditi po formi Mitrovića, ne još dugo.

Pre napadača Fulama, priliku da obori taj rekord je mogao da ima Milivojević koji nije bio na terenu u trenutku kada je njegovom timu na meču sa Aston Vilom dosuđen penal, te ga je Zaha izveo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.