Izvor: MozzartSport.com, 05.Avg.2020, 08:53

Mitrović otkrio: Nisam potrčao 13 dana, nije ni trebalo da budem na terenu

„Čeka nas velika sezona u Premijer ligi“, poručuje srpski golgeter

Obožavaju navijači Fulama Aleksandra Mitrovića. Najbolji golgeter ekipe nije napustio Kolibare kada su ispali iz Premijer lige, a sa 26 golova ove sezone otvorio im je put povratka u elitu.

A, sada će fanovi londonskog kluba još više voleti srpskog napadača, jer je rizikovao tešku povredu u finalu baraža protiv Brentforda, igrajući 30 minuta produžetka.

Kada se sve završilo, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kada je Fulam pobedom od 2:1 i to uz Mitrovićevu asistenciju za drugi gol, Aleksandar je otkrio da nije trebalo da bude na terenu. Sa lekarskog aspekta verovatno nije ni smeo da bude tamo, ali želja i strast su bili jači od problema sa butinom.

Da budem iskren, 13 dana nisam potrčao! Nisam uopšte trenirao, samo sam bio u teretani i to je to. Pokušavao sam da šetam tri puta dnevno, duplirao sam terapuje, samo da bih bio, koliko je to moguće, spreman za meč“, otkrio je Mitrović novinarima.

Na sreću, sada ide odmor u dobrom raspoloženju, pa će udarna igla Fulama stići da se oporavi do početka priprema.

Mislim da će mi trebati još sedam do deset dana oporavka da bih počeo normalno da treniram. Još me butina boli, ali nekada u životu morate i da rizikujete. Zajedno smo odlučili da igram i veoma sam srećan zbog svega: zbog pobede, saigrača, kluba, menadžera, navijača. Radili smo naporno tokom cele godine, bila je ovo zaista jako duga sezona“.

A, ta sezona je imala briljantan kraj za Aleksandra Mitrovića: Fulam se vratio u Premijer ligu, dok je on kralj strelaca u Engleskoj sa 26 golova u sezoni.

I to je zasluga tima. Kada tim igra dobro, onda ja postižem golove. A, ova ekipa zaista igra dobar fudbal, taktika mi savršeno odgovara. Ako mi saigrači daju loptu, pogodiću gol. Pa, Zlatna kopačka znači da je ekipa zaista dobro radila zajedno sa mnom“.

Vreme je za odmor, pa će onda da se kuju planovi o Premijer ligi. Ništa o tome nije pričao, ali deluje da će Mitrović braniti boje Kolibara i naredne sezone.

Bili smo u Premijer ligi i evo nas opet. Osećaj je sjajan. Čeka nas velika sezona, za ceo klub i za mene. Ali, prvo da se odmorimo, da se oporavimo. Moramo da budemo ponosni na sve što smo ostvarili, vratili smo ovaj klub tamo gde mu je mesto“, podvukao je Aleksandar Mitrović.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.