Mitrović nakon imenovanja za kapitena: Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lepo, loše...

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2024, 21:26

Mitrović nakon imenovanja za kapitena: "Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve lepo, loše..."

Slede novi izazovi za reprezentaciju.

Novi kapiten reprezentacije Srbije Luka Mitrović izjavio je u hali "Aleksandar Nikolić", na početku priprema za utakmice protiv Finske i Gruzije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, da njegovu selekciju očekuju dva teška meča.

- Okupili smo se u malo drugačijim bojama, u drugačijoj opremi, ali sa velikom motivacijom i željom, kao i svaki put kada se nađemo u reprezentaciji. Ostavljamo sve klupske stvari iza sebe, sve >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << lepo, loše, uspešno, manje uspešno. Svi imamo jedan cilj u glavi, to su reprezentativni prozor i dve utakmice pred nama - istakao je Mitrović.

Dodaje da je potrebno neko vreme da se igrači naviknu na novi sistem rada.

- Potrebno je sada da se prešaltamo na to što selektor Pešić traži od nas i da što spremniji dočekamo te dve utakmice, da zabeležimo što bolji rezultat, da otvorimo kvalifikacije sa dve pobede. Uglavnom su protivnici sad ekipe koje manje-više uvek nastupaju u istim ili sličnim sastavima, koje se poznaju međusobno mnogo bolje nego mi. Zato su se u prošlosti i dešavala, da tako kažem, neka iznenađenja. Definitivno nas očekuju dve teške utakmice, bez obzira na protivnika, već zbog okolnosti i koliko vremena imate za spremanje i uigravanje - konstatovao je Mitrović.

Iskusni centar tvrdi da ima umora posle napornog dela sezone.

- U reprezentaciji je sve u prvom planu, sve nam je obezbeđeno i svega ima što nam treba da se osećamo dobro, tako je i sada. Olakšaće nam dosta. Nisam samo ja, tu su i drugi igrači koji su igrali kupove koji su izuzetno naporni. Igranje sa saigračima i drugarima ostavlja u senku sve ono što je bilo, sav umor - zaključio je Mitrović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.