Mitrović i Perez kao Širer i Ferdinand? Na severu traže Njukasl sa dva napadača!

Izvor: MozzartSport.com, 01.Okt.2015, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mitrović i Perez kao Širer i Ferdinand? Na severu traže Njukasl sa dva napadača!

Stiv Meklaren odlučuje

Nekada se to maltene podrazumevalo. U modernom fudbalu retki su klubovi koji se usuđuju da igraju sa dva klasična napadača. Ali u remiju sa Čelsijem izgledalo je da su Aleksandar Mitrović i Ajoze Perez idealan par. Jedan jak poput tenka, sposoban da prođe i kroz zid, ali i da zadrži loptu i promeni ritam igre, drugi brz, neuhvatljiv, prodoran kao šilo. Navijači su jasni, traže Njukasl u formaciji 4-4-2 i uvek dva napadača na terenu!
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Taj susret sa Čelsijem je akcenat stavio baš na tandem Mitrović-Perez, iako ovaj prvi još nije postigao gol u dresu Svraka. Opcija je i Papis Sise, koji se vratio treninzima početkom ove nedelje. Utisak je ipak da Mitrović i Perez imaju prednost, a sigurno je samo jedno - Stiv Meklaren mora nešto da menja. Njukasl je izgledao očajno do utakmice sa Čelsijem. A na Sent Džejms Parku formacija sa dva napadača budi lepe uspomene, iako je danas moderno igrati u formaciji 4-2-3-1.

"Ako možemo da se prilagodimo igri sa dvojicom napadača sigurno ćemo pokušati da igramo sa dvojicom napadača", popustio je i Meklaren.

Džek Kolbek i Vurnon Anita... Izgleda da je samo pitanje trenutka kada će neko od njih dvojice morati na klupu. Navijači ne žele dva zadnja vezna.

"Bio je sasvim sam napred, bez ikakve podrške. Videćemo šta će se desiti kad Mitrović uskoči", nagovestio je šef struke Njukasla.

Meklaren je krenuo putevima Kevina Kigena i ser Bobija Robsona, trenera koji su oduševljavali publiku na Sent Džejms Parku igrajući sa dvojicom napadača. Bilo da su to bili Alan Širer i Las Ferdinand, koji su zajedno postigli 49 golova u jednoj sezoni, ili Piter Birdsli i Endi Kol, kome je Kigen na letio 1993. rekao: "Dovešću jednog igrača, samo za tebe" da bi njih dvojica do kraja sezone postigli 52 gola. Širer je uspešno sarađivao i sa Kregom Belaijem, koji je postigao 16 golova u prvoj sezoni na Sent Džejms Parku i namestio dobar deo od 27 komada njegovog partera iz napada. Mark Mekgi i Mik Kvin su u drugoj ligi postigli čak 51 prvenstveni gol na 46 utakmica, nije bio dovoljno za povratak u elitu, ali je Kvin sa 39 golova zaslužio nagradu za najboljeg strelca.

Možda je sada red na Pereza i Mitrovića?

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.