Izvor: Blic, 22.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mislim samo na svoju igru

Mislim samo na svoju igru

Odluka čelnika WTA da se na turnirima u Montrealu i Nju Hejvenu dozvoli trenerima da savetuju teniserke naišla je na različite reakcije u svetu belog sporta. Većina, ipak, veruje da će teniski stručnjaci svojim savetima doprineti da mečevi budu zanimljiviji.

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović prijavila je učešće na turniru u Montrealu koji počinje 14. avgusta, jednom od dva takmičenja na kojem će se obaviti eksperiment sa trenerima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ona je nedavno angažovala novog trenera Dejvida Tejlora i biće zanimljivo videti kako će funkcionisati kao tandem.

- Naravno da sam za promene koje će doprineti da teniski mečevi budu zanimljiviji. Publika je veoma važna ali je, takođe, bitno da zaštitimo određene oblasti igre. Mislim da komunikacija između trenera i igrača treba da bude privatnija - kaže Ivanovićeva.

Prema utvrđenim pravilima, igrači će moći da potraže savet trenera koga imenuju pre meča jednom u toku seta tokom promene strana, na kraju svakog seta ili dok protivnik prima medicinsku pomoć ili odlazi u toalet. Čak će i gledaoci TV prenosa moći da čuju šta trener savetuje, baš kao u košarci ili odbojci.

- Pored svega, mislim da to može da bude i nezgodno jer odvlači pažnju igrača. Volim da se fokusiram na svoju igru - udarce, kretanje i taktiku. Mogućnost da u toku meča pozovem trenera je nešto o čemu ne volim da razmišljam. Videćemo kako će to funkcionisati - kaže Ana.

Dejvid Tejlor je već imao prilike da pre nekoliko godina na turniru u Atlanti vidi kako funkcioniše to privremeno pravilo i nije bio oduševljen.

- Pokazalo se da to nije imalo značajnijeg pozitivnog efekta na mečeve. U stvari, koliko se sećam, Andre Agasi uopšte nije tražio savet - rekao je novi trener Ane Ivanović.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.