Izvor: B92, 14.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirsad Hibić se definitivno povlači

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirsad Hibić objavio je danas da više neće profesionalno igrati fudbal, a kao jedan od razloga za to naveo je razočaranje zbog neuspeha bosanskog tima da se plasira na Evropsko prvenstvo 2004. godine. Tridesetogodišnji centralni defenzivac izjavio je da je otkazao ugovor sa španskim Atletikom iz Madrida, gde je poroveo poslednje 3,5 godine.

Hibić će odigrati oporoštajni meč za Bosnu 28. aprila, kada se igra prijateljski suret sa Finskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Zenici.

"Ljudi u Atletiku su bili iznenadjeni i prosto nisu mogli da veruju da ne želim više da igram za njih, niti za bilo koji drugi klub, ali rekao sam im da je moja odluka konačna", rekao je Hibić na konferenciji za novinare.

Hibić je igrao 36 utakmica za reprezentaciju BiH, koju je doveo na prag kvalifikacija za ovogodišnje EP, ali je remi u poslednjem meču kvalifikacija u oktobru značio samo treću poziciju u grupi, iza Norveške i Rumunije.

Hibić je profesionalnu karijeru počeo u gradu u kome se rodio, u Zenici, u klubu Ccelik, a igrao je za hrvatski klub Hajduk, odakle je otišao u špansku Sevilju.

"Mnogo je raznih razloga, umor i povrede. Ja sam profesionalni igrač 12 godina i mom telu je jednostavno dosta. Zzeleo sam da karijeru završim dok sam još dobar", rekao je Hibić.

On je dodao da odlazi "sa velikom tugom u srcu, jer nije uspeo da načini taj poslednji korak ka Portugalu (EP 2004.)".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.